Het belang van audiovisuele middelen binnen het bedrijfsleven

Het belang van audiovisuele middelen binnen het bedrijfsleven

26 oktober 2020 Uit Door Quinten Reuten

Audio-/videohulpmiddelen in bedrijfscommunicatie en training helpen op tal van manieren. Elk individu begrijpt en bewaart informatie op een andere manier. Daarom gebruiken professionele trainingsorganisaties meerdere audio- en visuele hulpmiddelen tijdens presentatiesessies. Dit type sessie is algemeen bekend als een “multimediapresentatie”, die schriftelijke, visuele, auditieve en soms interactieve methoden kan omvatten.

Bewaren van informatie

Volgens het Amerikaanse ministerie van Arbeid OSHA Office of Training and Education is “het bewaren van informatie drie dagen na een vergadering of ander evenement zes keer zo groot wanneer de informatie visueel en mondeling wordt gepresenteerd dan wanneer de informatie alleen door het gesproken woord wordt gepresenteerd”. De combinatie van beeld en geluid, samen met geschreven hand-outs, is een noodzakelijk onderdeel van het bewaren van informatie.

Auditieve hulpmiddelen

Het type auditieve hulp dat in uw multimediapresentatie wordt gebruikt, is waarschijnlijk gebaseerd op uw budget, maar er moet rekening worden gehouden met de doeltreffendheid van elk type. Live-luidsprekers die ervaring hebben met concepten voor volwasseneneducatie en die beschikken over praktijkkennis van het onderwerp, bieden een interactieve ervaring. Als een punt of concept niet duidelijk is, is de trainer aanwezig om vragen te beantwoorden en verder in detail te treden. Live trainers dienen ook om persoonlijkheid toe te voegen aan het programma en kunnen indien nodig individuele aandacht geven aan personen of groepen. Vooraf opgenomen stemmen die in presentaties worden gebruikt lijken misschien kosteneffectief en krijgen de klus geklaard, maar er is geen garantie dat de communicatie volledig wordt begrepen.

Beeldhulp en tijdbesparing

Het gebruik van audiovisuele middelen kan uw bedrijf tijd besparen, vooral als het onderwerp informatie bevat die te lang kan duren voor schriftelijke of mondelinge communicatie. Taartdiagrammen, grafieken, diagrammen, foto’s, video’s en animaties kunnen vaak helpen om het onderwerp snel uit te leggen, en wel op een manier die gemakkelijker door de leerling wordt opgevangen. Tijd is waardevol in elke organisatie, dus het belang van een tijdige en effectieve implementatie van training en communicatie zou een eerste overweging moeten zijn. Visuele hulpmiddelen kunnen bestaan uit projectoren, flip-overs, modellen, whiteboards of een combinatie daarvan.