Het belang van goede printers op kantoor

Het belang van goede printers op kantoor

9 januari 2020 0 Door Quinten Reuten

Voor veel bedrijven is een printer slechts bijzaak. Daar tegenover staat slechts een kleine groep bedrijven waarvoor het echt core business is. Denk hierbij aan drukkerijen of reclame bureaus die marketingmateriaal afdrukken. Toch is het voor beide soorten bedrijven essentieel dat alle printstromen goed ingericht zijn en dat de printers goed werken. Maar waarom is dit nou juist zo belangrijk?

Printers als core business

Wanneer een printer je core business is, dan is het natuurlijk duidelijk wat het belang is van een goede productie printer.  Je printer maakt het product wat je verkoopt en is het dus van belang dat deze zo veel mogelijk draait. Daarnaast is afdrukkwaliteit hier ook een punt waarop je jouw organisatie kan laten uitblinken ten opzichte van de concurrentie. Druk je bijvoorbeeld folders? Dan is het van belang dat alle foto’s en teksten die hierin staan ook echt scherp afgedrukt worden. Zorg dus altijd dat de afdrukkwaliteit van je printers optimaal is.

Het belang van printers voor externe communicatie

Als organisatie wil je jezelf goed op de kaart zetten. Dit hangt natuurlijk nauw samen met een stuk branding. Hier wordt doorgaans veel aandacht aan besteed, wat teniet gedaan wordt als de printstraat waarmee documenten afgedrukt worden niet in goede kwaliteit afdrukt. Daarnaast is het ook van belang dat bepaalde documenten op tijd aankomen bij de ontvanger. Denk bijvoorbeeld aan facturen of andere belangrijke updates. Wanneer een printer defect is, of mankementen vertoont, kan het zomaar zijn dat dit soort brieven niet op tijd verstuurd kunnen worden.

Het belang van printers voor interne communicatie

Ondanks alle digitalisatie van de afgelopen jaren, blijft het soms handig om intern zaken de communiceren via het verspreiden van hard copies van documenten. Hiermee kan je bijvoorbeeld efficiënter vergaderen of even een duidelijk overzicht in de administratie maken. Wanneer een printer niet (naar behoren) werkt, dan kan dit dus een negatieve impact hebben op de efficiëntie binnen je organisatie.