Het belooft een spannend seizoen te worden in de NBA

Het belooft een spannend seizoen te worden in de NBA

11 september 2019 0 Door Quinten Reuten

De NBA is in Nederland niet heel populair. De wedstrijden zijn vaak ’s nachts en de regels bij veel mensen onbekend. Dit is zonde, want de NBA staat al jaren garant voor spannende wedstrijden, mooie acties en heel veel drama. Er worden regelmatig wedstrijden uitgezonden op Ziggo Sport en via de NBA app heb je een duidelijk overzicht van alle uitslagen. Al geïnteresseerd? Wij hebben de teams die kans maken op de titel op een rijtje gezet.

Golden State Warriors

De Warriors hebben de NBA jarenlang gedomineerd, maar door het vertrek van sterspeler Kevin Durant en de langdurige blessure van schutter Klay Thompson gaat de team uit San Francisco een lastig seizoen tegemoet. Ze hebben echter het jonge talent D’angelo Russel er bij gekregen en met de overige spelers zijn ze altijd gevaarlijk.

Los Angeles Clippers

De sterren Kawhi Leonard en Paul George zijn deze zomer naar de Clippers vertrokken. Met een ervaren team zijn de Clippers misschien wel dé favoriet om de titel te winnen. Echter het ontbreken van een echte spelverdeler en veel nieuwe gezichten kan het team nog wel eens opbreken.

Los Angeles Lakers

De Lakers zijn terug van weggeweest. Na een teleurstellend seizoen en het missen van de playoffs is Lebron James er klaar voor om revenge te nemen. Na het aantrekken van sterspeler Anthony Davis zal het team maar één doel hebben: Iedereen verslaan die in hun pad komt.

Milwaukee Bucks

De Bucks waren vorig jaar het beste team uit de regular season, maar kwamen in de halve finale tekort tegen de Toronto Raptors. Dit jaar zullen ze wel verder willen komen met hun kersverse MVP (Most Valuable Player) Giannis ‘the Greek Freak’ Antetokounmpo.

Philadelphia 76’ers

Het team heeft twee jongen sterren in Ben Simmons en Joel Embiid. Het duo staat elk jaar garant voor veel overwinningen en als ze zich kunnen blijven ontwikkelen maken ze dit jaar een goede kans om ver te komen.

Houston Rockets

Het team van James Harden heeft zich flink versterkt met de altijd gevaarlijke Russel Westbrook. Op papier is het duo één van de gevaarlijkste in de historie van de NBA. De titelkansen van de Rockets zijn sterk afhankelijk of Harden en Westbrook samen kunnen spelen. Hun speelstijl overlapt op veel fronten en ze hebben allebei graag de bal in hun hand.

Wat er ook gebeurt, het belooft een mooie seizoen te worden met veel kanshebbers! Er zijn nog enkele teams die niet besproken zijn zoals de Denver Nuggets en de Utah Jazz die ook gevaarlijke outsiders zijn.