Het gebruik van een kettingzaag

Het gebruik van een kettingzaag

9 december 2021 Uit Door Quinten Reuten

Een kettingzaag gebruiken kan soms erg moeilijk lijken. Maar als je logisch een plan maakt dan is het heel makkelijk. Vaak ga ik er zelf mee te werk, dan breek ik alles op in kleine stapjes zoals hier uitgelegd. Neem je bankschroef en zet de kettingzagen erop. Doe een paar bankschroeven. Leg dan een paar van de grotere stukken. Ga naar de andere kant. Je zou daar nu wat grotere stukken moeten hebben. Draai de ketting. Neem je bijl of zaag en hak het hout.  

Een groot proces in kleine stapjes 

Maak meer kleinere stukken. Neem je kettingzaag. Ga naar de andere kant en maak nog wat kleinere stukken. Maar ga dan op het midden van de kruk zitten. Ga dan op de randen staan. Als je deze wilt afmaken, bouw er dan wat poten voor. Zet er wieltjes op en haal hem van de bank af. Zet de kruk op de grond. Maak meer kleine dingen. En laat het daar dan gewoon staan. Je handen zullen hiervan genieten.  

Lekker snel werken met een kettingzaag 

Als je klaar wilt zijn, haal je je kettingzaag tevoorschijn. Zet hem op je bankje. Ga naar het midden van de stapel en maak wat groter spul. Je kunt ook een leren riem aan de onderkant van het stuk doen en er een ketting omheen doen. Maak meer kleiner spul en laat het gewoon liggen. Je handen zullen hier plezier aan beleven.  

 

Als je het wilt maken, zaag dan gewoon wat hout met de kettingzaag van detuinmachineshop.nl/. Leg het kleine spul op je houtbewerking bank en pak je kettingzaag. Ga nu op de rand staan en draai de ketting. Maak wat groot spul op de grond en gooi het aan de kant. Leg de rest op de bank. Vergeet niet wat houtlijm mee te nemen. Leg wat metalen kettingen op de kleine brokken. Neem wat houtlijm. Doe het op de stukjes en leg ze op de bank. Doe er wat metalen schroeven op. Neem de schroeven en doe er wat houtlijm op.