Het gemak van werken in je eigen buurt

Het gemak van werken in je eigen buurt

2 december 2022 Uit Door Quinten Reuten

Wanneer je in je eigen buurt werkt, krijg je een betere balans tussen werk en privé. Je zult ook productiever zijn omdat je dichtbij huis kunt werken. Werken vanuit je eigen buurt is ook goedkoper. Je hoeft namelijk geen benzinekosten en parkeerkosten te betalen. Je kunt ervoor kiezen om met de fiets te gaan, omdat je werk toch praktisch om te hoek ligt. Ideaal dus.  Is werken in je eigen buurt iets voor jou? Je kunt solliciteren op een vacature in Antwerpen om meteen een baan te krijgen.

Bespaar geld op het woon-werkverkeer

De kosten van woon-werkverkeer zijn een factor die mensen vaak over het hoofd zien als ze ervoor kiezen om ver van hun werk te wonen. Houd er rekening mee dat je kilometervergoeding niet toereikend is voor de daadwerkelijke kosten die je maakt . Zelfs als je werkgever zelfs wat verhoogt, kan dit in de loop van de tijd toch oplopen. Ze vergoeden namelijk niet alles. Hetzelfde geldt voor het openbaar vervoer. Je realiseert je misschien niet hoeveel geld je elke maand aan tarieven uitgeeft totdat het allemaal is opgeteld. Als je in je buurt werkt, hoef je niet ver te reizen en geen geld uit te geven aan gas en parkeergeld. Teleperformance is een van die bedrijven die mensen geweldige kansen biedt om gemakkelijk in hun buurt te werken.

Je bent dichter bij huis

De meest voor de hand liggende reden waarom je in je eigen buurt zou moeten werken, is dat je dan dichter bij huis kunt zijn. Dit betekent dat je meer tijd met je gezin kunt doorbrengen. Dit is vooral fijn als je kinderen hebt. Je kunt je bezighouden met andere taken die je hebt en tegelijkertijd geld verdienen als je dicht bij je werk woont. Mensen die ver van hun werk wonen, besteden enorm veel tijd aan reizen. Ze hebben nauwelijks genoeg tijd om te ontspannen en om tijd door te brengen met hun dierbaren. Sommige mensen zitten wel 2 tot 4 uur per dag in de auto. Bedenk je eens wat je kunt doen met al die waardevolle tijd!

Flexibel rooster

Flexibele schema’s zijn een groot voordeel, vooral als je andere verplichtingen hebt buiten het werk. Het kan moeilijk zijn om tijd door te brengen met je gezin als je iedere dag lang moet reizen naar je werk. Hier komt thuiswerken goed van pas. Je hoeft niet altijd quality time met je gezin op te offeren voor carrièregroei. Ook voor mensen die flexibele uren willen zijn er volop mogelijkheden. De meeste carrièremogelijkheden neigen tegenwoordig naar een flexibel werkschema, wat geweldig is als je een baan in je buurt wilt.