Het scherm van mijn iPhone is kapot, wat nu?

Het scherm van mijn iPhone is kapot, wat nu?

21 december 2020 Uit Door Quinten Reuten

Iedereen die beschikt over een Apple iPhone heeft het wel eens meegemaakt, je laat het toestel per ongeluk vallen en ziet dat het scherm beschadigd geraakt is. Met veel geluk gaat het maar om een paar kleine krasjes, maar in veel gevallen is het gehele scherm gebarsten. Het wordt echt probleem wanneer je niet meer kunt zien wie je een berichtje stuurt of je wie je net gebeld heeft. Met dit probleem moet je niet te lang rond blijven lopen, dit resulteert namelijk alleen maar in frustraties. Gelukkig kun je je iPhone altijd ter reparatie op laten sturen naar een specialist die je iPhone goed onder handen zal nemen. Dit is in de meeste gevallen alleen wel een dure uitgave, vandaar dat steeds meer mensen kiezen om het scherm van hun iPhone zelf te vervangen. In dit artikel lees je welke stappen je moet volgen om het scherm van je Apple iPhone zelf te kunnen vervangen.

Onderzoek eerst welke iPhone je hebt

De eerste stap is het achterhalen welke type iPhone je hebt. De meeste mensen met een iPhone weten dit al wel, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je niet weet welke type je hebt. Geen probleem, er zijn een aantal manieren om dit snel te achterhalen. Op de achterkant van het toestel is vaak een modelnummer te vinden die gekoppeld is aan de modelnaam. De lijst met modelnummers is vaak eenvoudig te vinden op het internet. Een andere manier om te achterhalen welke type iPhone je hebt is even kijkje te nemen in de instellingen van je telefoon. Hierin wordt aangegeven welke modelnaam je iPhone heeft en welk modelnummer.
Je wilt natuurlijk niet aan de slag gaan met een reparatie voor een iPhone die je niet eens hebt, vandaar dat het belangrijk is dat je achterhaalt welke type iPhone je hebt. Je bespaart hierdoor veel tijd en verwarring tijdens het vervangen van het kapotte scherm.

Zoek een goede webshop uit

Nu je achterhaalt hebt welke type iPhone je hebt, is de volgende stap een goede webshop uitkiezen voor een nieuw iPhone scherm. Het is belangrijk om de vele aanbieders met elkaar te vergelijken, dit kun je doen op basis van de klantbeoordelingen. Een goede aanbieder is te herkennen aan de vele positieve klantbeoordelingen. Hierin wordt vaak aangegeven waarom de aanbieder zo betrouwbaar is en hoe hoog de kwaliteit is van de onderdelen die verkocht worden. Een aanbieder met veel negatieve beoordelingen kun je daarom beter vermijden. Je wilt voor zekerheid kiezen en wilt niet voor verassingen komen te staan.

Kies een goede reparatiehandleiding uit

Nu je beschikt over een nieuw iPhone scherm is het belangrijk om de juiste reparatiehandleiding uit te zoeken. Gebruik je een iPhone 6s? Dan moet je opzoek naar een iPhone 6s scherm reparatie handleiding. Zoals eerder gezegd, je wilt niet bezig gaan met de reparatie voor een iPhone die je niet hebt. In de handleiding wordt duidelijk aangegeven welke stappen je moet volgen om het scherm op een juiste wijze te kunnen vervangen.
Zoek een reparatiehandleiding uit die voorzien is van videobeelden. Hierdoor zijn de verschillende handelingen makkelijker te volgen en wordt visueel weergeven welke stappen er gevolgd moeten worden.

Ik kom er niet uit, wat nu?

Wanneer je er tijdens de reparatie niet uitkomt, is er nog altijd de mogelijkheid om contact op te nemen met een reparatie specialist. Deze helpt jou dan meteen met alle problemen waar je tegen aanloopt tijdens de reparatie. Zo zorg jij ervoor dat het scherm alsnog goed vervangen wordt. Je bent hierdoor verzekerd dat je je iPhone nog een lange tijd kunt gebruiken.