Het verschil tussen een dildo en vibrator

Het verschil tussen een dildo en vibrator

28 juni 2021 Uit Door Quinten Reuten

Vibrators en dildo’s komen in alle soorten en maten. Maar wat is nu eigenlijk precies het verschil tussen deze 2 seksspeeltjes en waar kun je ze voor gebruiken? In dit blog neem ik je mee in de seksindustrie en leg ik je uit wat het verschil is tussen deze 2 apparaten en hoe je ze kunt gebruiken.

 

Verschil in materiaal

Een onderscheidend verschil tussen vibrators en dildo’s zijn de materialen waarvan de seksspeeltjes zijn gemaakt. Hoewel dildo’s in meer soorten en maten komen, zien we de laatste jaren ook vibrators in meer varianten komen. Het is belangrijk om te zeggen dat vibrators en dildo’s, net als ander premium speelgoed, alleen lichaamsveilige materialen bevatten. Daarom zullen mensen in de meeste gevallen geen problemen hebben om ze in hun lichaam te passen.

 

Oudere dildo’s waren meestal van hout, maar je kunt dit soort speelgoed tegenwoordig nog steeds vinden. Bovendien zijn enkele van de beste dildo’s gemaakt van dure houtsoorten die dienen om je lichaam nog beter te plezieren. Toch zijn de meeste van deze manuele jongens gemaakt van lichaamsveilig plastic. Je kunt ze ook vinden van gelei, siliconen, TPE, keramiek, enz.

 

Als het op vibrators aankomt, zijn ze meestal TPE, gelei of siliconen. Het punt is dat ze trillen en bewegen, uiteraard kan dit bij sterkte materialen zoals keramiek niet. Sommige breiden uit, gaan naar links en rechts, op en neer , alles om jou de avond van je leven te bieden. Maar wat vibrators aan verschil in materiaal mist vult het aan met de vele extra functies om tot je orgasme te komen.

 

Verschil tussen een dildo en een vibrator

Een dildo is puur gemaakt voor penetratie, dit kan zowel vaginale als anale penetratie betreffen. Dildo’s komen in verschillende soorten en maten, zo zijn er bijvoorbeeld dildo’s met zuignappen. Plak de dildo met de zuignappen op de grond en bereid de dildo om zo tot je ultieme climax te komen.

 

Vibrators zijn officieel niet bedoeld om in te brengen. Door de vibrerende mogelijkheden en de verschillende standen van het apparaat kun je enkel met de clitoris stimuleren tot een orgasme komen. Hiernaast is het ook mogelijk om de binnenkant van je vagina te verwennen, een grote aanrader is hierbij de tarzan vibrator. De tarzan vibrator trilt, beweegt en stimuleert niet alleen je clitoris maar ook de binnenkant van je vagina, dubbel genot dus!