Hoe jij er deze zomer fitter dan ooit uit kunt zien

Hoe jij er deze zomer fitter dan ooit uit kunt zien

20 mei 2020 0 Door Quinten Reuten

Het is alweer bijna zomer. Oftewel, hét moment van het jaar dat mensen op zoek gaan naar manieren om gewicht te verliezen. Inschrijven bij een sportschool, een personal trainer inhuren, bewustere keuzes maken op het gebied van voeding en ga zo maar door. De mogelijkheden om gewicht te verliezen zijn eindeloos. In dit artikel vertellen we je meer over de populairste manieren voor gewichtsverlies!

Volg een dieet

Niet iedereen heeft de mogelijkheid om wekelijks meerdere uren in de sportschool door te brengen. Dit kan komen doordat je bijvoorbeeld simpelweg geen tijd hebt i.v.m. je baan en kinderen, of omdat je baan fysiek veel van je vraagt. Wat de reden ook is, sporten is niet de enige manier om af te vallen.

Sterker nog, afvallen is 70% voeding en 30% sporten. Je kunt veel gewicht verliezen door gezond te eten en niet te sporten, maar je kunt geen gewicht verliezen door slecht te eten en wel te sporten. Daarom is het belangrijk dat je altijd begint bij je voedingspatroon wanneer je wilt afvallen.

Vaak is hier al veel winst op te behalen. Eet je praktisch altijd al gezond en zie je niet echt veel potentie? Dan zou je er ook voor kunnen kiezen om een dieet te volgen. Hier zijn tal van mogelijkheden in, er is er dus altijd wel eentje die past bij jou. Je zou bijvoorbeeld een vetvrij dieet kunnen volgen. Hierbij schrap je zo goed als alle vetten uit je voedingspatroon tot er voornamelijk eiwitten en enkele koolhydraten overblijven.

Schrijf je in bij de sportschool

Je kunt afvallen door alleen naar je voeding te kijken. Maar, wil jij het proces versnellen en tegelijkertijd ook wat spiermassa en kracht opbouwen? Dan is het een goed idee om je in te schrijven bij de sportschool. Bij de sportschool kan je namelijk met behulp van apparaten en gewichten jouw spieren trainen.

Door grote spieren als je benen en rug te trainen verbrand je enorm veel calorieën. Combineer je dit met een voedingsschema dan ben je gegarandeerd van mooie resultaten. Vergeet wanneer je aan krachttraining gaat doen niet om aan je dagelijkse eiwitten te denken. Eiwitten zijn essentieel voor spiergroei en spierherstel. Vind je het moeilijk om alles uit voeding te halen? Dan zou je er ook voor kunnen kiezen om een eiwitshake aan te schaffen. Ben je vegan? Sinds kort zijn er ook diverse vegan proteine poeders. Ook zeer geschikt voor mensen die (lichtelijk) lactose intolerant zijn.