Hoe jij jouw telefoon in een mum van tijd kunt repareren

Hoe jij jouw telefoon in een mum van tijd kunt repareren

19 mei 2020 0 Door Quinten Reuten

Raak de volgende keer dat jij jouw kostbare smartphone laat vallen, dompelt of op een andere manier beschadigt, niet in paniek. Volg dit basisadvies om snel genoeg functie te herstellen voor een korte termijn oplossing. In een mum van tijd zou een van deze remedies jouw telefoon voldoende tijd moeten geven om de professionals te bereiken die een uitgebreidere operatie kunnen uitvoeren. We hebben ook enkele vermeende tips voor het repareren van telefoons verzameld om te voorkomen, omdat deze niet werken of jouw apparaat nog verder kunnen beschadigen. Hier leest jij hoe jij snelle en gemakkelijke eerste hulp via de telefoon kunt uitvoeren.

Bescherm jouw telefoon preventief

Voordat we ingaan op noodtelefoonoplossingen, zijn hier enkele manieren om te voorkomen dat schade in de eerste plaats optreedt.

Een eenvoudige oplossing is een telefoon kopen die goed bestand is tegen schade. Bekijk de beschrijvingen van de functies van elk apparaat de volgende keer dat jij op zoek gaat naar elektronica om de IP-classificatie te vinden. Dit nummer, de International Protection Marking of Ingress Protection Marking, beschrijft hoe goed het apparaat bestand is tegen stof en water. Een telefoon met een hogere IP-classificatie verkleint de kans op toekomstige problemen.

Behandel scheuren

Je telefoon glijdt uit je hand, valt naar de grond en landt met een zenuwslopende klap. Er is een breed spectrum aan mogelijke resultaten: alles, van kleine slijtplekken op de behuizing tot een apparaat dat in puin is gevallen. Controleer als eerste stap op tekenen van schade door naar de buitenkant van je telefoon te kijken en door het apparaat te ontgrendelen om te controleren of het nog steeds werkt.

Als jouw telefoon nog steeds functioneel lijkt, met slechts kleine schade, hoeft jij mogelijk geen reparaties uit te voeren. Let echter op voor lekkende vloeistof: deze kan uit de batterij komen of uit de lijm die jouw telefoon bij elkaar houdt. Hoe dan ook, stop met het gebruik van je telefoon zodra je hem ziet.

Wat je ook kan doen, is jouw telefoon meteen laat repareren. Dat zou ook een goed idee kunnen zijn. Even een scherm reparatie en dan kun jij je mobiel zo weer gebruiken.