Hoe krijg jij een zakelijke uitstraling?

Hoe krijg jij een zakelijke uitstraling?

6 januari 2020 0 Door Quinten Reuten

Het is als werkende man in een zakelijke wereld erg belangrijk om goed voor de dag te komen. Dit kan het verschil maken of je een ‘deal’ kan sluiten of niet. Je vertegenwoordig jezelf, maar ook je bedrijf. Hieronder geven wij  een aantal tips voor een zakelijke uitstraling.

Een zakelijke tas

Eén van de factoren die bij een outfit vaak over het hoofd wordt gezien is de tas. Om te beginnen raden wij een rugtas ten zeerste af. Zelfs al is deze van leer. Dit wekt een onprofessioneel gevoel, ten opzichte van bijvoorbeeld leren businesstassen. Businesstassen geven een erg zakelijke uitstraling. Het is weliswaar een investering, maar je hebt hier jaren plezier van. Leren businesstassen gaan namelijk erg lang mee.

Schoenen

De keuze voor schoenen is ook van belang. Wanneer je werkt in een sector waarbij goed gekleed zijn een must is, moet je ook nadenken over wat voor schoenen je draagt. Zo is het in zo’n sector altijd belangrijk om schoenen te kiezen die er goed en verzorgd uitzien. Hierbij moet je nadenken over wat het beste bij jou past. Kies je voor leren schoenen? En wil je schoenen met of zonder hak. Je moet een schoen kiezen die aansluit bij jouw stijl en jouw outfit.

Blouse of colbert met overhemd?

Tot slot moet je nadenken of je een blouse draagt of toch een overhemd met colbert. Het tweede is in de meeste sectoren niet nodig. Vooral de sectoren die al heel lang bestaan, zoals het bankwezen en de verzekeraarswereld, vinden dit belangrijk. Voor de wat ‘nieuwere’ sectoren is een blouse vaak prima. Zolang het er maar netjes en verzorgd uitziet is het goed.