Hoe moet ik mijn interieur schilderen?

Hoe moet ik mijn interieur schilderen?

23 april 2020 0 Door Quinten Reuten

Ben je van plan om je woning te gaan schilderen? Bedenk dan goed dat je voor veel verschillende elementen andere verf nodig zult hebben. Zo heb je andere verf nodig voor de muur als voor de trap. Ook voor voorwerpen zoals kastjes heb je andere verf nodig. Ben je nu benieuwd welke verf je het beste kan gebruiken bij het schilderen van je interieur? Hier zullen wij een paar tips geven over het schilderen van je muren/wanden en trap.

Muren/wanden

De muren kunnen voor een groot deel de sfeer bepalen binnen je woning. Daarom is het verstandig om van te voren al duidelijk te hebben met welke kleur je je muren/wanden wilt gaan schilderen. Voordat je gaat schilderen is het natuurlijk belangrijk dat je genoeg ruimte hebt en dat je alles goed afplakt. Koop hiervoor speciale schilder afplak zodat je een goede voorbereiding hebt. Wanneer je dit allemaal hebt gedaan ga je de muren ontvetten zodat de verf goed aan de muur kan hechten. Latex is eigenlijk de verf die speciaal is voor muren/wanden/plafond, dus gebruik deze hiervoor. Wanneer je gaat schilderen zorg dat je lang en goed genoeg roert. Wanneer je klaar bent laat je de verf goed drogen.

Trap

De trap is ook een element dat vaak na een aantal jaren geverfd moet worden. Het is een aardige klus om de trap te schilderen. Net zoals bij de muren en wanden is het bij de trap ook belangrijk om een goede voorbereiding te hebben. Zorg er dus voor dat je alles weer goed afplakt en dat je nieuwe goede materialen gebruikt. Om de trap te schilderen ga je hem eerst vet- en stofvrij maken, dit kan je met een speciaal reinigingsmiddel doen. Je hebt tegenwoordig een speciale trapverf zoals de Sigma s2u Nova Traplak. Het voordeel hiervan is dat je geen grondlaag meer hoeft aan te brengen op de trap. Zorg altijd dat je goed roert en na het schilderen van de eerste laag dat het goed droogt. Wanneer de eerste laag namelijk nat is en je gaat de tweede laag schilderen verwijder je de eerste laag. Dit creƫert een niet zo mooi effect.