Hoe verzamel ik de juiste adressen van mijn doelgroep?

Hoe verzamel ik de juiste adressen van mijn doelgroep?

8 april 2021 Uit Door Quinten Reuten

Vroeger had iedereen een adresboekje waar alle adressenbestanden instonden. Vandaag de dag wordt dit nog steeds gedaan alleen nu digitaal. Toch verzamelen veel bedrijven adresbestanden door deze vervolgens niet te gebruiken. Of kom je er te laat achter dat je niet de juiste gegevens hebt.

Verzamelen van je adressenbestand

Allereerst is het belangrijk wie u wit bereiken. Wil je je doelgroep bereiken of juist nieuwe klanten? Door deze gegevens juist te verzamelen of te verdelen kun je de adressen op de juiste manier verkrijgen. Ga na wat jouw doelgroep jouw doelgroep maakt? Zijn het de leeftijden? Het geslacht? Werk? Of misschien juist interesse? Door deze in kaart te brengen kan er gekeken worden waar deze gegevens verzamelt kunnen worden. Zo ga je doelgerichter te werk en verzamel je de juiste gegevens. Maar welke gegevens heb je nodig? Wil je je klanten telefonisch of per mail kunnen bereiken. Dit dien je toe te voegen aan het formulier.

Let op bij het verzamelen

De laatste jaren zijn er veel wetten omtrent privacy aangenomen. Neem deze goed door zodat je niet voor verassing komt te staan. Of dat je de adressen niet mag gebruiken. Bij het verzamelen van de adressen moet je altijd vooraf aangeven dat de gegevens gebruikt kunnen worden. Ga je de adressen gebruiken voor een nieuwsbrief? Of heb je de gegevens nodig om na te bellen? In alle gevallen moet het adressenbestand zich goed vullen. Maar wacht niet te lang met het eerste contact moment. Mensen herinneren zich het bedrijf nog of weten waarna ze opzoek zijn. Door dit lijntje kort te houden kunnen er bijvoorbeeld conversies plaatsvinden. Zorg daarom ten alle tijden voor een actueel adressenbestand. Zorg dat de opvolging kan plaatsvinden en verzamel niet onnodig adressen en gegevens.