Hoe XPEL-folie werkt: Een kijkje in de technologie achter de beschermende laag

Hoe XPEL-folie werkt: Een kijkje in de technologie achter de beschermende laag

11 augustus 2023 Uit Door Quinten Reuten

Iedere autoliefhebber wil de schoonheid en waarde van zijn voertuig behouden. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen om auto’s te beschermen tegen krassen, steenslag en andere schade. Een van de meest geavanceerde en effectieve oplossingen op de markt is XPEL-folie. Laten we eens kijken naar de technologie achter XPEL-folie en hoe het werkt.

<h2>Zelfhelende eigenschappen voor optimale bescherming met XPEL-folie</h2>

XPEL-folie is een zelfhelende, transparante polyurethaanfilm die speciaal is ontworpen om de lak van de auto te beschermen tegen beschadigingen. De folie is dun en flexibel, waardoor het zich perfect kan aanpassen aan de contouren van het voertuig. Maar wat deze folie echt bijzonder maakt, is de zelfhelende eigenschap. De folie bevat een speciale elastomeerlaag die in staat is om kleine krassen en swirls automatisch te herstellen. Wanneer de folie wordt blootgesteld aan warmte, zoals zonlicht of warm water, wordt de elastomeerlaag geactiveerd en keert deze terug naar zijn oorspronkelijke vorm. Dit betekent dat kleine krasjes en beschadigingen na verloop van tijd vanzelf verdwijnen, waardoor de folie er altijd nieuw en onbeschadigd uitziet.

<h2>UV-bestendigheid voor langdurige glans met XPEL</h2>

Een ander belangrijk kenmerk van XPEL is de UV-bestendigheid. De folie beschermt de lak tegen de schadelijke effecten van de zon, zoals verkleuring en oxidatie. Dankzij de UV-bestendige eigenschappen blijft de lak van de auto er langer fris en levendig uitzien, waardoor de waarde behouden blijft. De installatie van XPEL is een precies proces dat vakmanschap vereist. De folie wordt zorgvuldig op maat gesneden en aangebracht op de lak van de auto. Het is volledig transparant en nauwelijks zichtbaar, waardoor de originele uitstraling van de auto behouden blijft. Bovendien kan de folie gemakkelijk worden verwijderd zonder residu achter te laten, mocht dat ooit nodig zijn.

<h2>Duurzaamheid tegen externe factoren</h2>

XPEL-folie biedt niet alleen bescherming tegen krassen en steenslag, maar is ook bestand tegen chemicaliƫn, zure regen en andere verontreinigingen die schade aan de lak kunnen veroorzaken. Hierdoor blijft de auto er langer als nieuw uitzien en behoudt deze zijn waarde.