Ideeën voor het inrichten van een man cave

Ideeën voor het inrichten van een man cave

19 juli 2022 Uit Door Quinten Reuten

Als je klaar bent met je klusjes, pak je een biertje en ga je naar je “man cave” om te ontspannen. Zie je eenvoudige muren, een oude bank en een kleine tv als je binnenkomt? Stap jij in je eigen ruimte die is gemaakt naar jouw energie en behoeftes? Plannen en ideeën opdoen kan je helpen om deperfecte man cave te maken. Als je een klein beetje mannelijk decor toevoegt, zoals een stenen muur van patho steen, ben je goed op weg om de meest ontspannende en leuke kamer in huis te maken. Er zijn een paar dingen om in gedachten te houden voordat je begint met het uitzoeken van de kleine details en accenten.

Maak een accentmuur van steen of baksteen

Een accentmuur is een geweldige manier om je man cave te laten opvallen en mannelijker te laten voelen. Je kunt je ruimte meer op jou laten lijken door een muur te maken met verschillende texturen die je ogen en aandacht trekken. Afhankelijk van wat je gebruikt, kan dit een goedkope manier zijn om deze muur te versieren en te voorkomen dat je meer decoraties moet kopen. Als je een industriële look wilt, gebruik dan een dieprode bakstenen accentmuur. Zoek naar natuursteen als je een moderne of eigentijdse bergstijl wilt. Er zijn zelfs bedrijven die baksteen-, steen- en scheepsbehang verkopen, dus als je geld wilt besparen, kun je deze look voor de helft van de prijs krijgen.

Hang hanglampen op

De verlichting in jekamer kan de toon en stemming op een grote manier veranderen. Het gebruik van hanglampen geeft een ruimte een moderne en stijlvolle uitstraling. Je hebt licht dat werkt en je kunt de stijl kiezen die je wilt. Er is een hanglamp voor iedereen, of je nu een boerenlook, een industriële look of een berghutlook wilt. Het is een leuke en nuttige toevoeging aan je ruimte die je volledig naar eigen wens kunt aanpassen.

Voeg lederen meubels toe aan je huis

Leren meubelen zijn een geweldige manier om mannelijkheid aan een kamer toe te voegen zonder dat het te mannelijk aanvoelt. Een bruine leren bank en een leren fauteuil geven je kamer een mannelijk tintje en maken het toch comfortabel en nuttig. Het leer is gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, dus jongens hoeven zich daar geen zorgen over te maken op jongensavond. Bruin leer werkt ook met industriële, landelijke, moderne en tijdloze bergstijlen.