Iedereen aan het verbouwen

Iedereen aan het verbouwen

4 augustus 2021 Uit Door Quinten Reuten

Het lijkt wel of anno 2021 iedereen zijn huis aan het verbouwen is. We spenderen veel tijd binnenshuis. Of dat nu komt door het matige weer deze zomer, het thuiswerken of een combinatie van alles war er gaande is in de wereld. Veel mensen ergeren zich aan dingen in huis of willen meer ruimte creëren. Jij misschien ook wel. Dit soort verbouwingen kunnen echter veel tijd en geld kosten en bezorgen je favoriete buren overlast. Daarom hebben wij een leuk lijstje met klusjes om je huis mee op te knappen die allemaal snel, goedkoop en stil zijn.

Deuren opknappen met nieuwe klinken

Altijd al meer een geheel van je hele huis willen geven of je huis en designer gevoel willen geven. Doe het allebei in één klap door alle deuren te voorzien van nieuwe deurklinken en nieuw deurbeslag. Haal simpelweg je oude standaard deurklinken van de deur en vervang ze door coole retro varianten of door zwarte moderne deurklinken. Om de deur helemaal af te maken kun je ook de scharnieren in een bijpassende kleur en stijl aanpassen en de wc en badkamer voorzien van een nieuw slot. Zo heb je binnen no time een glanzend nieuw item in élke ruimte van je huis!

Nieuwe (multifunctionele) meubels

Een ander probleem waar veel mensen tegen aan lopen op dit moment is een ruimtegebrek. Door thuiswerken en veel thuis zitten is er behoefte naar meer ruimte. Hier is niet altijd een hele uitbouw voor nodig. Soms kunnen multifunctionele meubels je al een hoop helpen. Gebruik een nieuwe kast als roomdivider of zet een bedbank in de logeerkamer zodat er ook een bureau naast past. Kijk nog eens goed naar de ruimtes die je wél hebt en hoe je deze efficiënter in kunt richten.

Alle klusjes die je hebt uitgesteld

Dat losse kastdeurtje in de keuken, die lamp in de badkamer die vervangen moet worden. Soms heb je geen grote verbouwing nodig om kleine irritaties te verminderen. Begin eerst met alle klusjes die je al een tijdje uitstelt. Haal even gauw een lamp en haal een nieuw scharnier bij de bouwmarkt voor dat kastje. Wie weet ben je dan al een stuk meer tevreden met je oude vertrouwde huisje.