In het voor- en najaar te koud in de tuin? Neem een tuinkachel!

In het voor- en najaar te koud in de tuin? Neem een tuinkachel!

29 juni 2020 0 Door Quinten Reuten

In het voor- en najaar te koud in de tuin? Neem een tuinkachel!

Wil je voor en na de zomer ook genieten van je tuin, maar is het te koud om buiten te zitten? Kies dan voor een tuinkachel om ook in de lente en herfst te genieten van je tuin met vrienden en familie! Een tuinkachel is een trendy optie voor iedereen die meer wilt halen uit hun tuin of terras. Lees snel verder en ontdek alle voordelen van een tuinkachel.

Waarom kiezen voor een tuinkachel

Er is niets leuker dan lekker bijkletsen met je familie of vrienden, terwijl je geniet van een drankje op je tuinterras. Jammer genoeg is dat vaak alleen maar mogelijk in de zomer, wanneer het warm genoeg is om tot de late uurtjes buiten te zitten. Dan is een tuinkachel de perfecte oplossing! Met een tuinkachel kun je ook in het voor- en najaar ontspannen in je tuin of op je terras zonder naar binnen te moeten verhuizen wanneer het ’s avonds kouder wordt. Een andere troef van tuinkachels is dat ze niet alleen gezelligheid creëren, maar ook een geweldige blikvanger voor je tuin zijn! Een tuinkachel zal ervoor zorgen dat je tuin snel je favoriete plek om te entertainen wordt, vooral tijdens het voor- en najaar.

Een tuinkachel op hout of op gas

Als je je tuin wilt upgraden door een tuinkachel te kopen, ga je eerst na of je een houtkachel of een gaskachel wilt. Beide soorten hebben hun voor- en nadelen. Een houtkachel geeft je een ‘authentiek’ vuur met een mooi vlammenspel en de knisperende geluiden die erbij horen. Het nadeel is dat hout kloven en opslaan veel tijd en aandacht vraagt. Een gaskachel is veel gebruiksvriendelijker: je kunt hem aansteken met een druk op de knop. Het vuur van moderne gashaarden lijkt ook op het echte vuur van een houtkachel, maar je zal de knisperende geluiden en de geur wel moeten missen. Naast gebruiksgemak is het grootste verschil tussen beide soorten tuinkachels de prijs. Omdat houtkachels niet moeten worden aangesloten op een gaslijn zijn ze vaak goedkoper dan gashaarden. Uiteindelijk hangt je keuze voor een tuinkachel op hout of op gas af van veel factoren, maar beide soorten hebben een hoog rendement en zullen je jarenlang plezier geven.

Verschillende soorten tuinkachels

Wanneer je een keuze hebt gemaakt tussen gas en hout, is het tijd om de verschillende modellen tuinkachels te bekijken. Aan de ene kant heb je de klassieke modellen, die je zowel binnen als buiten kunt laten installeren. Dit zijn tuinkachels met een tijdloos ontwerp die passen bij elke soort tuin en terras. Aan de andere kant kun je kiezen voor een moderne tuinkachel met een geometrisch design, een goede optie als je houdt van minimalisme en strakke lijnen. En als een echte kachel niet aansluit bij je stijl is een vuurkorf misschien iets voor jou. Wil je graag een tuinkachel kopen die meer doet dan alleen verwarmen? Veel kachels en vuurkorven kun je ook gebruiken als barbecue, grill of oven! Neem je tijd om de verschillende opties te bekijken en kies de perfecte tuinkachel voor jouw tuin.

Zonder zorgen genieten van je tuin – ook in het voor- en najaar!

Geniet volop van je tuin bij koudere temperaturen met je eigen tuinkachel! Gedaan met alleen ’s zomers lekker aperitieven in de tuin of op je terras! Drink nu ook lekkere cocktails in de lente of een glühwein in de herfst bij het gezellige haardvuur. Het enige wat je moet doen is de tuinkachel aansteken, zodat je lekker kunt genieten van jouw tuin of terras wanneer je maar wilt!