Ingrediënten die elke man nodig heeft om Aziatische gerecht te koken

Ingrediënten die elke man nodig heeft om Aziatische gerecht te koken

23 september 2022 Uit Door Quinten Reuten

De Aziatische keuken is algemeen erkend als een van de beste keukens ter wereld. Het zit vol met kruiden en smaak. Het is niet onmogelijk om thuis je eigen Aziatische gerecht te bereiden, maar er zijn een paar ingrediënten die je nodig hebt om dit te late lukken. Daarnaast heb je ook wat basis kookvaardigheden nodig.

Sambal

Sambal is een nietje in de Aziatische keuken en het is gemakkelijk te maken. Het is gemaakt van chili en specerijen, zoals knoflook en uien. Sambal kan gebruikt worden als ingrediënt in veel verschillende gerechten zoals gebakken rijst of noedels.

Kimchi

Kimchi is een gebruikelijk ingrediënt in de Koreaanse keuken. Het is gemaakt van gefermenteerde kool en wordt vaak geserveerd met rijst of noedels als dagelijkse maaltijd. Je kunt het ook gebruiken om smaak toe te voegen aan andere gerechten zoals soepen, roerbakgerechten, salades en meer.

Noedels

Noedels vormen de basis van veel Aziatische gerechten. Ze zijn er in alle soorten en maten, waarbij tarwenoedels de meest voorkomende en bekende zijn. Mensen denken vaak dat ze niet goed voor je zijn omdat ze van tarwe zijn gemaakt, maar dit is niet waar. Noedels zijn eigenlijk een geweldige bron van complexe koolhydraten die energie leveren en de stemming stimuleren. Daarnaast hebben ze ook andere voordelen zoals een hoog eiwitgehalte en bevat het relatief weinig calorieën. Je kunt zien of je noedels van tarwe zijn gemaakt door ze goed te bekijken, als ze eruitzien als dunne spaghetti met overal kleine gaatjes, dan is de kans groot dat het gewone oude spaghetti is.

Hoisinsaus

Hoisinsaus is een dikke, donkere, zoete en pikante saus. Deze saus is gemaakt van sojabonen, knoflook, azijn, suiker en kruiden. Het wordt veel gebruikt in de Chinese keuken en is te vinden op Aziatische markten. Deze saus geeft vocht aan gerechten en geeft ze een rijk smaakprofiel. Als je wat flair aan je gerecht wilt toevoegen, probeer dan hoisinsaus te gebruiken.

Sojasaus

Sojasaus is een gefermenteerde vloeistof gemaakt van sojabonen, geroosterde tarwe en zout. Het wordt in veel Aziatische gerechten gebruikt om smaak en kleur toe te voegen aan roerbakgerechten, soepen, stoofschotels en salades. Sojasaus kan ook worden gebruikt als dipsaus of marinade voor vlees voor het koken. Het natriumgehalte van sojasaus kan sterk variëren, afhankelijk van het type product dat je koopt en hoe het is vervaardigd. Sommige producten kunnen wel 1800 milligram per eetlepel bevatten.