Inspiratie krijgen over keukens? Lees onze blog!

Inspiratie krijgen over keukens? Lees onze blog!

21 juli 2021 Uit Door Quinten Reuten

Als je net bent verhuisd of een gedateerde keuken hebt, zijn er oneindig veel keuzes die je kunt maken bij het uitkiezen van een nieuwe keuken. Je kunt je keuken helemaal vervangen, of een update geven. Door de achterwand van je keuken te vervangen, bereik je al snel een prachtig resultaat. En het is makkelijker en goedkoper dan een hele keuken vervangen. Een voorbeeld van een materiaal voor een glazen achterwand keuken is Edelglas.

 

Voordelen edelglas

Edelglas geeft een mooi resultaat, omdat het een glassoort is wat strak oogt en krasvast is. Dit is in de keuken natuurlijk wel erg handig. De achterwanden worden uit één stuk gemaakt. De glazen achterwanden zijn in allerlei maten en kleuren verkrijgbaar. Zelfs een print op de glasplaat is geen uitzondering meer. Op die manier kun je de keuken een uitstraling geven zoals jij dit wilt. Je hoeft dus niet een geheel nieuwe keuken te kopen om toch een vernieuwd resultaat te krijgen.

 

Mediterraan of Scandinavisch

Het leuke van een glazen achterwand in de keuken is dat er zoveel mogelijkheden zijn. Er is altijd een stijl die bij je past. Door middel van het juiste kleurgebruik of met een mooie print maak je zo je keuken uniek . Wanneer je liever een mediterrane uitstraling wilt creëren kun je kiezen voor meer terracotta kleuren of misschien wel een glaswand met wat meer reliëf. Een Scandinavische uitstraling ontwikkel je meer door lichtere kleuren te gebruiken met een strakke uitstraling.

 

Foto ontwerp

Heb je een goede, scherpe en mooie vakantiefoto? Wil je deze op een originele manier gebruiken? Je kunt ook een mooie glazen achterwand in de keuken maken van een foto. De foto kan dan over de gehele lengte geplaatst worden, maar het dient ook prima als spatwand. Als je vrienden en familie dan lekker bij je komen eten, heb je op deze manier een echte uniek eyecatcher. Maar je kunt er natuurlijk ook dagelijks zelf van genieten.