Is jouw terras klaar om open te gaan?

Is jouw terras klaar om open te gaan?

4 maart 2021 Uit Door Quinten Reuten

Een heldere blauwe lucht, lekker neerstrijken op een terras, onder de parasols schuilen voor de brandende zon. Iemand komt je bestelling opnemen en je bestelt een ijskoud drankje van achter je zonnebril. Dat is toch de zomer waar we nu allemaal van dromen. Als horeca ondernemer sta jij waarschijnlijk ook te popelen om terrasgasten te verwelkomen. Maar is jouw terras klaar om gasten te ontvangen wanneer dit weer mag?

Frisse inrichting

Je terrasinrichting is misschien al jaren hetzelfde en hoewel het lastige tijden zijn is dit misschien juist hét moment om de inrichting wat op te frissen. Dit kan bijvoorbeeld met nieuwe horecaparasols, nieuwe meubels of alleen nieuwe kussens en andere accessoires. Veel ondernemers hebben het nu zwaar, maar daardoor kan dit juist een goed moment zijn om toch een klein beetje te investeren in het opfrissen van je terras, zodat deze er straks als mooiste van de straat bij staat.

Coronaproof

Nu je terras er weer fris en fruitig uit ziet moet je helaas ook denken aan de olifant in de kamer. Wat zijn de eerste en belangrijkste stappen die je moet zetten om jouw terras coronaproof te maken. Op dit moment zijn er nog geen concrete plannen van de overheid wanneer de terrassen mogen openen en dus ook nog geen set aan verplichte richtlijnen. Er zijn natuurlijk wel wat verwachtingen en organisaties die hier al over na hebben gedacht. De belangrijkste punten zijn: afstand blijven houden en tafels hier voldoende ruimte voor geven, looproutes aangeven met markeringen en mondkapjes dragen tijdens verplaatsingen. Het kan ook zijn dat terrasbezoek straks alleen mogelijk is op afspraak, zorg dat je hier goede systemen voor hebt als je dit nog niet had. De desinfecterende schoonmaak middelen en handenalcohol kunnen natuurlijk ook niet ontbreken en dan hoop ik dat we elkaar gauw mogen treffen bij de desinfectiepaal op het terras!