Je huis verbouwen? Volg dan deze tips

Je huis verbouwen? Volg dan deze tips

14 februari 2022 Uit Door Quinten Reuten

Heb je net een nieuw huis gekocht en moet er het een en ander aan veranderd worden? Of is jouw huis aan vervanging toe? Dan is het tijd om te gaan verbouwen. Een verbouwing is een grote investering, daarom is het eerst belangrijk om wat zaken op orde te hebben. In dit artikel geven we je wat tips om jouw verbouwing te doen slagen. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder!

  1. Denk na wat je wilt

Een van de belangrijkste dingen bij een goede voorbereiding, is: wat wil je precies verbouwen en hoe wil je dit eruit laten zien? Zorg dus dat je weet wat je wilt, voordat je aan andere stappen gaat beginnen. Doe inspiratie op in woontijdschriften, websites of kijk eens goed het huis van jouw familie en vrienden. Maak vervolgens een lijst met dingen die je zou willen veranderen aan jouw huis, en een lijst met alle inspiratie die je hebt opgehaald. Zo heb je een goed overzicht van wat je anders wil en hoe dit anders kan. 

 

Een tip van ons: maak een moodboard van jouw droomhuis. Zo krijg je in één klap een goed beeld van hoe jij wil dat je huis eruit komt te zien. Niet alleen handig voor jou, maar ook voor de mensen die jouw gaan helpen met de verbouwing.

  1. Wat heb je te besteden?

Wanneer je een plan hebt gemaakt wat je wil en hoe je dit precies wil, moet je natuurlijk wel reëel blijven. Je hebt waarschijnlijk niet al het geld van de wereld om te besteden. Daarom is het handig om hetgeen wat je wel te besteden hebt, in beeld te krijgen. Wanneer dit in beeld hebt, kan je jouw maximale budget gaan bepalen. Houd bij het bepalen van het budget rekening met alles: van slopen, tot bouwen en nieuw interieur. Wanneer je mensen inschakelt om te verbouwen, moet je natuurlijk ook rekening houden met wat zij zullen kosten. Zorg altijd voor wat extra budget, zo heb je altijd een reserve voor onverwachte kosten.

  1. Huur een deskundige in

Wanneer je een plan en budget hebt opgesteld, ben je al een heel eind in de voorbereidingen. Toch moet alles nog worden uitgevoerd. Daarvoor is het handig om een deskundig in te schakelen. Deze deskundige vertaalt jouw ideeën in tekeningen vindt een betaalbare oplossing voor jouw droomverbouwing. Ook weet een deskundige vaak wat voor apparaten er nodig zijn bij een verbouwing. Misschien is er bij jouw verbouwing wel een torenkraan of bouwlift nodig. Een deskundig weet dit soort dingen vaak, terwijl jij hier misschien nog nooit van had gehoord.

 

Heb je alle tips gevolgd? Dan ben je in ieder geval goed voorbereid en klaar om de verbouwing van start te laten gaan! Wie weet woon jij binnenkort wel in een prachtig verbouwd huis, hoe jij het voor ogen had!