Jouw woning goed beveiligd

Jouw woning goed beveiligd

23 april 2021 Uit Door Quinten Reuten

Als je jouw woning goed wilt beveiligen, zijn sloten van hoogwaardige kwaliteit onmisbaar. Een slot is immers hetgeen dat het gemak waarmee iemand binnen kan komen bepaalt. Zo zorgen goede sloten ervoor dat het voor een inbreker lastig is om binnen te komen. Sloten van een mindere kwaliteit zullen daarentegen minder weerstand bieden bij een inbraak. We kunnen dus wel stellen dat kwalitatief goede sloten onmisbaar zijn voor de beveiliging van jouw woning. 

Spoedservice voor een snelle oplossing 

Er zijn diverse situaties denkbaar waarin je met spoed een nieuw slot nodig hebt. Gelukkig biedt een slotenmaker van Slotenprobleemkwijt een spoedservice aan. Deze service is speciaal bedoeld voor situaties waarin een nieuw slot direct geplaatst moet worden. Is jouw sleutel bijvoorbeeld afgebroken in het slot? En is het niet meer mogelijk om de sleutel uit het slot te krijgen? Dan is het wenselijk dat de slotenmaker direct een nieuw slot komt plaatsen. Je kunt immers anders jouw woning niet meer binnenkomen. Dit is dus een goed voorbeeld van een situatie waarin de spoedservice uitkomst biedt. Maar ook als jouw slot bij een inbraak is gesneuveld, is een snelle oplossing wenselijk. 

Nieuwe sloten na een inbraak 

Wanneer je laat op de avond bij thuiskomst een geforceerde deur aantreft, is dat best even schrikken. Het feit dat een wildvreemd iemand jouw woning is binnengedrongen, voelt niet prettig. Men ervaart hierdoor vaak een onveilig gevoel en wil dan ook direct nieuwe sloten laten plaatsen. Dit is uiteraard begrijpelijk. Toch is het in de nachtelijke uren doorgaans niet mogelijk om een nieuw slot te laten plaatsen. Dit zou te veel overlast opleveren en tevens is het vanuit praktisch oogpunt gezien meestal niet mogelijk. Gelukkig kan de slotenmaker wel een tijdelijke oplossing bieden. Hij kan een noodslot plaatsen zodat jij met een gerust hart kunt gaan slapen. De volgende dag zal hij vervolgens de nieuwe sloten installeren. 

Actieve en preventieve beveiliging 

Kwalitatief goede sloten zorgen voor een optimale beveiliging van jouw woning. We kunnen ook wel spreken van een actieve beveiliging. Maar daarnaast hebben sloten van hoogwaardige kwaliteit ook een preventieve werking. Wanneer een slot van écht goede kwaliteit is, biedt hij de nodige weerstand bij een inbraakpoging. De inbreker zal door de hoge kwaliteit van het slot er langer over doen om binnen te komen. De kans dat de inbreker hierdoor de inbraakpoging staakt is groot. Inbrekers willen uiteraard niet betrapt worden. Maar hoe langer ze bezig zijn, hoe groter de kans op betrapping wordt. Goede sloten bieden dus een actieve en preventieve beveiliging van jouw woning.