Keukentrappen

Keukentrappen

31 augustus 2023 Uit Door Quinten Reuten

De keukentrappen zijn de meest gebruikte trappen in het huishouden. Het praktische trapje is handig in gebruik wanneer je de juiste trap hebt uitgekozen. Maar wat is de juiste keukentrap?

 

Lage keukentrappen

Uiteraard zijn keukentrappen in diverse maten verkrijgbaar. Het meeste gebruikte trapje zijn de lage keukentrappen. Dit zijn trappen van 2 of 3 treden. Deze trappen gebruik je wanneer je net niet bij het bovenste plankje kunt. Of wanneer je een lampenbol wilt gaan vervangen. Helaas zien we te vaak dat mensen een stoel pakken. Daardoor gebeuren er veel ongelukken. Met zo’n handig klein trapje wordt veel ellende voorkomen. Doordat hij zo praktisch is van formaat kun je hem over makkelijk kwijt.

 

Houten – of aluminium keukentrappen

Wat betreft de hoogte zijn keukentrappen van aluminium of hout gelijk. Beide zijn verkrijgbaar tot en met 12 treden. Hierdoor moet je voor het maken van een keuze tussen hout en aluminium andere criteria gebruiken. Het voordeel van hout is dat hij warm aanvoelt. Gebruik je de trap buiten dan is dat een voordeel omdat je handen niet koud worden. Daarnaast is een groot voordeel dat je een houten trap kunt repareren mochten er na verloop van tijd kleine gebreken zijn. Een aluminium trap is lichter waardoor hij makkelijker te verplaatsen is. 

 

Soorten keukentrappen

Het mag duidelijk zijn dat de keukentrap in meerdere soorten en maten verkrijgbaar is. De enkele keukentrap is de bekendste. Deze trap heeft treden aan 1 zijde. Vandaar de naam enkele trap. Daarna komt de dubbele keukentrap. Met treden aan beide zijden. Daardoor is het mogelijk om met je benen in spreidstand op deze trap te staan. Hierdoor sta je lekker stevig op de trap. De keukentrap met een plateau is een handige trap wanneer je net iets hoger moet kunnen komen. Doordat de zijkanten van deze trap doorlopen is het mogelijk om op de bovenste trede te gaan staan. 

 

Je keukentrappen koop je bij Van Eldik Ladders

Als expert op het gebied van trappen is van Eldik Ladders uit Ochten het bedrijf waar je het beste je keukentrappen koopt. Ze maken al eeuwenlang klimmaterialen. Daardoor weten ze heel goed waar je op moet letten wanneer je een nieuwe trap gaat aanschaffen. Vaak staan de keukentrappen op voorraad in het magazijn. Hierdoor kun je snel aan de slag met je nieuwe keukentrap. Heb je vragen? Bel ze dan even. Ze staan graag voor je klaar.