Kies het beste matras dat bij je past

Kies het beste matras dat bij je past

24 april 2020 0 Door Quinten Reuten

Word jij meerdere keren per week wakker met een stijve nek en pijnlijke rug? Dan kun jij vast en zeker een goed matras bij rugklachten gebruiken. Verbeter je leven en ga ook mee met de laatste trends, een goed matras heb je echt nodig! Iedere dag uitgerust wakker worden, dat is wat we nodig hebben. Er zijn helaas veel mensen die last hebben van lage rugpijn, en vaak is dat omdat ze verkeerd liggen. Als je dit matras gaat proberen, dan zal je merken dat je beter door kunt slapen en ook overdag minder snel rugpijn hebt. Misschien denk je dat dit pas hoeft wanneer je ouder wordt, maar het is sowieso goed om te investeren in een goed matras, want je gezondheid is van levensbelang. Als jij iedere dag uitgerust wakker wordt, dan heb jij daar de rest van de dag plezier van (en je omgeving ook).

Hoe werkt een ergonomisch matras?

Iedereen neemt een andere houding aan tijdens zijn slaap. Maar jouw slaaphouding moet ook op een goede manier worden ondersteund. Dit kan met een ergonomisch matras door de zones die er in zitten. Voor de zijligging tijdens het slapen zijn er een zachte heup- en schouderzone nodig. Ook heb je, als je rugklachten hebt, een stevige rugzone nodig. Als je op je rug slaapt dan heb jij een aangepaste heupzone en rugzone nodig. Lig je op je buik dan zijn de zones wat minder belangrijk, maar moet je matras niet teveel inzakken vanaf je bekken tot je borst.

Voordelen ergonomisch bed

Ga eens op zoek naar de opties van een ergonomisch bed. Het is echt het beste wat je kunt doen voor je eigen gezondheid. Een goede nachtrust hebben we allemaal nodig en die krijg je alleen als jij daar in gaat investeren. Je weet zelf hoe jij slaapt, welke houding, hoelang, et cetera. Als je daar dan op in gaat spelen, dan kan de nachtrust alleen maar beter worden. Merk jij dat je in de ochtend moe opstaat? Dan is het zeker tijd om maatregelen te nemen. Met een ergonomisch bed word je weer uitgerust wakker, je hebt minder last van lichamelijke ongemakken en de kans is ook groot dat je pijnvrij opstaat en lekker door kunt slapen. Bekijk daarom goed welke afmetingen er beschikbaar zijn en dan kun jij zelf eens nagaan wat dit bed met je gaat doen. Als je het eenmaal gewend bent, dan wil je niet meer anders.