Laten we wassen gemakkelijk maken

Laten we wassen gemakkelijk maken

16 maart 2021 Uit Door Quinten Reuten

De dag dat je je eigen was voor het eerst moet doen, kan ontmoedigend zijn, gevuld met tranen en frustraties. Of het kan een heerlijke dag worden gevuld met het plezier van frisse, schone kleding. Het is niet moeilijk om te leren hoe je de was moet doen. De wasmiddelen en machines van tegenwoordig halen het grootste deel van het mysterie en de fouten uit het proces. Lees daarom een keer deze richtlijnen door en je bent er klaar voor!

Het lezen van kledingetiketten

Helaas is een wasmachine kopen niet het enige dat je moet doen om je kleren te wassen, maar het is wel een goed begin! Wanneer je jouw wasmachine hebt besteld op Eldi.be en hij is geleverd en geïnstalleerd kun je gaan beginnen. Als eerste dien je de etiketten van de kledingstukken die je wilt wassen goed te lezen. Ze zullen je vertellen of een item al dan niet in de machine kan worden gewassen. Bovendien heeft elk type stof eigenschappen die bepalen hoe het reageert op warmte, water en reinigingsmiddelen. Leg alle kleding met het label ‘apart wassen’ of ‘handwas’ in aparte stapels. Het is niet nodig om het risico te lopen speciale stoffen te beschadigen door te proberen tijd of geld te besparen en ze mee te wassen met de rest van je kleding.

Sorteren en wassen van je kleding

Vervolgens ga je het wasgoed sorteren op kleur. Op een stapel doe je wit, pastelkleuren, licht grijstinten en afdrukken met een witte achtergrond. Diepgekleurde kleding zoals zwart, rood, marineblauw en bruin gaan op een andere stapel. Sorteer elke stapel nog een keer op type stof. Bijvoorbeeld, in de witte stapel, separeer handdoeken en lakens van kleding.

Als laatste stappen kies je een bijpassend wasmiddel, watertemperatuur en cyclus. Tenzij je kleding sterk bevlekt is, zal wassen in koud water het beste zijn voor je kleding. De uitzondering zijn katoenen ondergoed en lakens die warm water nodig hebben om lichaamsolie te verwijderen. Beddengoed en handdoeken moeten minstens om de wasbeurt op de hoogst aanbevolen temperatuur worden gewassen om ze te ontsmetten. Heb je alle stappen doorlopen? Zet de wasmachine maar aan!