Lederhosen kopen voor het Oktoberfest in München

Lederhosen kopen voor het Oktoberfest in München

28 februari 2020 0 Door Quinten Reuten

Ben je van plan om dit jaar het Oktoberfest in München te bezoeken? Dan mag het dragen van een lederhosen natuurlijk niet ontbreken. Alle mannen op het Oktoberfest dragen dit soort lederen broeken. Voordat je naar het Oktoberfest vertrekt is het dus verstandig om echte lederhosen te bestellen. 

Wat zijn lederhosen precies?

Je hebt vast wel eens van lederhosen gehoord, maar wat is het nou eigenlijk precies? Een lederhose is een traditionele broek van leer. Deze lederen broek komt is ontstaan uit de tradities van Oostenrijk, Zuid-Duitsland en Zuid-Tirol. Tegenwoordig worden lederhosen vrijwel enkel nog gedragen op het Oktoberfest in München. Zonder deze klederdracht kun je echt niet aankomen bij dit geweldig bierfeest. Zorg daarom dat je lederhosen hebt als je dit jaar het Oktoberfest gaat bezoeken.

Oktoberfest in München 2020

Dit jaar start het Oktoberfest in München op zaterdag 19 september en eindigt op 4 oktober. Als je van plan bent om samen met je vrienden naar dit grootste en gezelligste bierfeest van de wereld te gaan, dan is het verstandig om op tijd alles te regelen. Denk aan het bestellen van lederhosen, bijvoorbeeld bij deze Lederhosen winkel, en het op tijd boeken van een accommodatie. De kans is groot dat als je dit enkele weken van te voren doet dat bijna alle accommodaties helemaal volgeboekt zijn.

Verschillende soorten lederhosen

Als je op zoek gaat naar lederhosen voor het Oktoberfest dan heb je de keuze uit verschillende soorten. Je hebt goedkope lederhosen, die verkocht worden bij feestwinkels. Wij adviseren om deze niet te kopen vanwege de slechte kwaliteit. Je kan beter gaan voor een echte lederhosen van kwaliteit. Deze gaan veel langer mee en zien er ook een stuk mooier uit. Ideaal voor als je vaker van plan bent om het Oktoberfest te bezoeken!