Leer driften op een circuit

Leer driften op een circuit

8 september 2019 0 Door Quinten Reuten

Pak je de rotondes eigenlijk net te hard en ben je niet bang om de bochten scherp aan te snijden? Wil jij deze skills nog verder aanscherpen zodat je elke bocht kan pakken alsof je in een Fast & Furious film zit? Het is tegenwoordig goed mogelijk om een driftcursus te nemen op een circuit.

Alle ruimte

Bij de meeste driftcursussen krijg je instructies van een kwartier tot halfuur en daarna heb jij het circuit 3 uur voor jou alleen. Zo heb je genoeg ruimte om de auto eens goed te testen en kijken wat je nou allemaal kan door die bochten. Het is altijd leuk om te zien dat je in het begin misschien wat voorzichtiger bent, maar aan het eind van de dag rijd je door de bochten alsof je Max Verstappen zelf bent. Sexy dilf op komst!

Goed voorbereid de winter in

Een driftcursus is vooral heel leuk maar ook goed voor jouw eigen veiligheid en die van de mensen om je heen. Wetenschappers zeggen dat er een ware ‘horror’ winter aankomt, de koudste in 100 jaar. Dit betekent dat de wegen vaak glad en de weersomstandigheden verre van optimaal zullen zijn. Met een slipcursus ben je beter voorbereid en weet je wat je wel en wat je vooral niet moet doen.

Lastig om te leren

Driften is een vak apart en niet iets wat je in een dag onder de knie hebt. Op zo’n dag zal je de basis leren van het driften, namelijk het uitbreken en daarna de controle houden. Het zal er nog niet zo professioneel uitzien als in de film Baby Driver, maar je moet ergens beginnen en je hebt pikt flink wat voertuigbeheersing mee.

Heb jij interesse in een driftcursus? Er zijn door heel Nederland verschillende driftcursussen te vinden, zo heb je er eentje bij Lelystad en Zandvoort. Het is leuker om een driftcursus te doen op een circuit, maar het kost wel wat extra. Het is ook goed om te onthouden dat je driften het altijd het beste kan leren onder begeleiding, Als je dit niet doet zal je hem waarschijnlijk tegen de eerste de beste lantaarnpaal zetten.