Leuke ideen voor de inrichting van je slaapkamer

Leuke ideen voor de inrichting van je slaapkamer

21 april 2020 0 Door Quinten Reuten

Voor iedereen is het natuurlijk anders, de inrichting van je slaapkamer. Een eenpersoonsbed voor je kinderen of een tweepersoonsbed voor jezelf, een kleurrijk kamer, strak, met een printje of over al wit iedereen heeft een andere inrichting.

Ben je benieuwd hoe je jouw slaapkamer kan pimpen? Of wat de laatste trends zijn op het gebied van slaapkamer interieur? Lees dan vooral verder

Industrieel

De industriële stijl is een robuuste en stoere stijl. Vaak wordt er gewerkt met metalen of grote houten objecten in combinatie met bijvoorbeelde zwarte en licht grijze kleuren. Bij een industrieel interieur moet je denken aan oude fabriekspanden met bijvoorbeeld bakstenen aan de muur. Om dit in je kamer te creëren, kan je gebruik maken van een bakstenen behang of mooie stoere metalen/houten accessoires.

Scandinavisch

De scandinavische stijl is vooral gebaseerd op rustige kleuren en zachte contouren. Veelal wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, zoals houten accessoires. De kleuren die bij Scandinavisch passen zijn: Wit, zwart, grijs en hout. De scandinavische stijl kan je gemakkelijk zelf creëren door je kamer een licht grijze/ bruine kleur te verven een mooi wit laken aan te schaffen voor bijvoorbeeld je bed met Swissflex bodem en houten accessoires te plaatsen.

Bohemian

De bohemian stijl staat vooral bekend om zijn kleurrijke accessoires, rijke patronen en vormen. De stijl is grotendeels geïnspireerd door de zuid-westerse landen en bevat een kleurenpalet van rijke en aardse kleuren. Er wordt daarnaast veel gebruik gemaakt van textiel, dierenprintjes en hout. Hoe creëer je dit in je eigen slaapkamer? Kies voor een rijke wandkleur en hang bijvoorbeeld een mooie mandala op aan de muur, plaats mooie houten accessoires en maak gebruik van een dierenvelletje.

Landelijk

Eerder zag je deze stijl vooral in boerderijen of oude huizen, maar nu wordt het toegepast als hip detail in nieuwe huizen. De kleuren die bij de landelijke stijl passen zijn: Beige, wit en natuurlijke tinten. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van grof hout en geweven linnen of riet. Heb je in je slaapkamer dus een mooie houten balk? Laat hem dan vooral niet verven, maar schuur hem mooi tot een robuuste balk. Verder is het gemakkelijk deze stijl toe te passen in je slaapkamer, door een mooi wit laken aan te schaffen, je muur mooi beige te verven en linnen details toe te voegen.

Combinatie

Elke stijl is natuurlijk gemakkelijk te combineren met elkaar! Maak dus je eigen variatie zodat je jouw favoriete slaapkamer krijgt!