Lifestyle voor mannen

Lifestyle voor mannen

15 juni 2020 0 Door Quinten Reuten

Lifestyle voor mannen, wat moet ik me hierbij voorstellen? Het woord lifestyle betekent in het Nederlands simpelweg de manier van leven van iemand of van een groep. Levensstijl of levenswijze is het Nederlandse woord voor lifestyle. Dus lifestyle voor mannen betekent niets meer of minder dan de levenswijze of levensstijl voor mannen. Het begrip lifestyle staat voor bepaald consumentengedrag waarbij mensen een levensstijl of levenswijze aannemen om bij een bepaalde groep te horen. Een levenswijze kan diep verankerd zijn in een andere ideologie of in religie. Lifestyle heeft meer te maken met een aangepast uiterlijk en/of kleding. Steeds vaker wordt het woord lifestyle gebruikt voor het tegenovergestelde. Dan wil je juist niet bij een groep horen en ontwikkel je jouw eigen stijl! Lifestyle voor mannen gaat niet over uiterlijk maar over álles waar jij als man in geïnteresseerd bent.

Lifestyle is een marketing term

Lifestyle voor mannen is bedacht door marketeers. Zij bedachten een woord om aandacht te trekken van mensen in dit geval mannen die nog niet weten wat hun stijl is of daarover onzeker zijn. De bedoeling is om te laten zien wat de mogelijkheden zijn. Er worden steeds meer producten en merken op de markt gebracht waaruit jij kunt kiezen om een eigen lifestyle te ontwikkelen. Die producten en merken gaan niet alleen over je uiterlijk maar ook om bijvoorbeeld een auto, motor of schoenen. Er wordt door onder andere reclame geprobeerd om producten te verbinden met een bepaalde lifestyle. Jonge zelfverzekerde mannen worden in reclames vaak geassocieerd met bepaalde sigaretten, drankjes of parfums. Terwijl mannen met een actief gezinsleven worden geassocieerd met stationwagens of een camper. Reclamebedrijven richten hun campagne dan ook vaak op een doelgroep met een bepaalde lifestyle. Zo hopen zij dat het product wordt gekocht door mensen die bij deze doelgroep willen horen.

Heb je nog geen (echte) lifestyle? Maak een stappenplan en ontwikkel je eigen lifestyle

Het klinkt gek maar je kunt inderdaad door middel van een stappenplan je eigen lifestyle ontwikkelen. Natuurlijk kun je niet alles laten of doen zoals jij dat zou willen maar je kunt wel stappen maken om ooit zover te komen. Wil jij bewust leven, laat je dan niet verleiden tot een standaard leven. Bewust leven betekent niet dat jezelf je groentes moet gaan verbouwen en eten, bewust leven betekent dat je let op de dingen die jij belangrijk vindt en deze ook uitvoert. Wil je iets doen voor het milieu dan koop je in plaats van een grote auto een kleinere die ook nog eens elektrisch wordt aangedreven. Of je neemt genoegen met een kleiner huis en plaatst zonnepanelen op het dak. Bewust leven is een lifestyle die steeds meer mensen volgen. Dit doe je niet allemaal in één keer maar volgens een vooruit bedacht stappenplan. Een eigen lifestyle ontstaat dan ook stap voor stap.

 

Lifestyle voor mannen betekent een eigen levensstijl met eigen interesses

Steeds meer mannen willen niet alleen op de hoogte blijven van de laatste trends voor wat betreft de mode. Ze zijn ook geïnteresseerd in het laatste nieuws over films, sport en auto’s. Vrouwen bloggen over alle onderwerpen die hun interesse hebben. Dat zie je bij mannen nog niet zoveel. Toch kom je ook steeds meer mannelijke bloggers tegen. Daardoor worden er wekelijks nieuwe artikelen geplaatst en kun je met dit nieuws steeds beter je eigen lifestyle creëren. Het zijn niet alleen vrouwen die magazines lezen, de mannen volgen door het lezen hun favoriete nieuws op de voet.