Maak je ruimtes af met de perfecte raambekleding

Maak je ruimtes af met de perfecte raambekleding

9 augustus 2021 Uit Door Quinten Reuten

Verduisterende gordijnen, raamstickers, houten jaloezieen, rolluiken, plissegordijnen en nog veel meer opties. Er zijn zo veel mogelijkheden als het aankomt op raambekleding. Soms kan het lastig zijn om te bedenken welke raambekleding je in welke ruimte toe moet passen. Daarom helpen wij graag een handje. We gene je graag een paar opties die perfect in bepaalde ruimtes passen.

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën zijn enorm veelzijdige raambekleding. Ze passen bij enorm veel verschillende stijlen, van een rustig, neutraal en natuurlijk interieur tot een hele stoere stijl. Je kan kiezen voor een hoop verschillende kleuren en deze raambekleding is perfect voor alle ramen in woonkamers, keukens en eetkamers. Jaloezieën kun je heel fijn volledig sluiten voor privacy, of een stukje openen om licht door te laten. Ook wanneer ze dus hangen zijn ze enorm veelzijdig wat erg handig is in dit soort ruimtes. Ze zijn alleen niet zo goed in het buiten houden van al het licht, waardoor ze voor veel mensen minder geschikt zijn in de slaapkamer.

Plisségordijnen

Plisségordijnen zijn een enorm mooi moderne optie die ook in veel woonstijlen mooi kan staan. De gordijnen hebben een hele zachte look. Afhankelijk van de kleur en uitvoering kunnen ze veel of weinig licht doorlaten terwijl ze wel veel privacy kunnen geven. Ze zijn ook veelzijdig door hoe je ze kunt instellen wanneer ze hangen. Volledig sluiten, tot halverwege sluiten en ze kunnen zelfs midden op je raam hangen waardoor er boven het gordijn ook licht wordt doorgelaten. Een enorm mooie optie die wederom goed in woonkamers, keukens en eetkamers kan passen, maar voor veel mensen minder geschikt is in de slaapkamer.

Verduisterende gordijnen

Veel mensen willen de slaapkamer goed kunnen verduisteren. Daarom zijn de bovenstaande opties meestal geen goede optie. In dat geval zijn verduisterende gordijnen de enige goede optie in de slaapkamer.