Make-up voor mannen

Make-up voor mannen

13 maart 2020 0 Door Quinten Reuten

Make-up voor mannen heeft een lange weg afgelegd sinds je stiekem een beetje van de concealer van je zus leende om een ​​plekje te bedekken. Tegenwoordig kun je cosmetica kopen die speciaal is ontworpen voor de huid van een man, want – raad eens? – mannen krijgen die plekjes ook vlak voor een date. En de donkere kringen omdat we dachten dat nog een drankje ons niet zou doden. En de plooien in de huid na een werkweek van 50 uur.

Het grote verschil in cosmetica voor mannen van vrouwen, of de gekke, voorgevormde kunstzinnigheid is dat deze make-up is ontworpen om onzichtbaar te zijn. Het lijkt meer op grooming 2.0, een subtiele evolutionaire stap van je dagelijkse moisturizer die in het echte leven een Instagram-filter op je gezicht slaat.

Bespreek wat het betekent voor je mannelijkheid als je wilt. We denken niet dat het echt een revolutie is, of vervrouwelijking van feminisatie. Het is slechts een optie – een optie die u kunt nemen of achterlaten om uw uiterlijk te verfijnen. En als u dat doet, vindt u hieronder alles wat u moet weten over de producten om deskundig advies te krijgen over hoe u ze het beste kunt gebruiken.

Make-up producten voor mannen

Je hebt geen toilettas vol met producten nodig voor een beetje subtiele mannen make-up. Hier zijn enkele belangrijke onderdelen die de ultieme kit vormen voor jongens die geloofwaardige cosmetica zonder bullshit willen.

Primer

Zelfs als je geen olieverfschilderij hebt, heb je toch een goed canvas nodig om mee te werken. Een primer bereidt de huid voor op al het andere dat volgt, waardoor het gemakkelijker doorgaat en langer meegaat. Het is geen essentiële stap, dus het kan in een mum van tijd worden overgeslagen, maar de juiste formulering kan ook extra voordelen hebben, zoals het beheersen van vettigheid of hydraterende droogheid. Een dubbele skin-overwinning.

BB / CC-crème

Het meer toegankelijke alternatief voor foundation, BB- en CC-crèmes zijn in wezen deels vocht inbrengende crème en deels make-up, wat betekent dat ze geweldig zijn in het bereiken van een natuurlijke maar gezond ogende teint. BB staat voor onzuivere balsem en is ideaal voor een vlekgevoelige huid of mensen die een kleine kleur boost nodig hebben. CC staat voor kleurcorrectie en biedt een lichte dekking terwijl het ook het uiterlijk van roodheid of ouderdomsvlekken vermindert.

Concealer

Breakout van vóór de date? Boardroom presentatie over drie uur slaap? Dit is waar concealer binnenkomt. Vaak is de eerste keer dat een man met make-up aan het knuffelen is (meestal gestolen van een zus of vriendin), deze wonderlijke uitvinding lijkt op foundation, maar is dikker en wordt geleverd in de vorm van een stok of vloeibare toverstaf (het eerste wezen veel minder rommelig). Het werkt door onvolkomenheden in de omringende huid te mengen, dus gebruik het om schaduwen onder de ogen te verbergen, dekking van vlekken of een dag-voor-een-kater-dag. De concealer van Ellis Faas is bijvoorbeeld erg goed.

Brow Gel

De wenkbrauwen van mannen zijn voller en hariger dan die van vrouwen, wat betekent dat ze moeten worden onderhouden. Immers, als je ogen de ramen zijn voor je ziel, dan zijn je wenkbrauwen de gordijnen. Brow gel, fix of definer – ze hebben meerdere namen, maar doen in principe allemaal hetzelfde. Blijf bij duidelijke formuleringen en gebruik spaarzaam (met de meegeleverde borstel) om onhandelbare bogen onder controle te houden. Hiervoor kun je producten kopen van het merk The Browgal.