Mannelijke verzorging voor een gezond lichaam

Mannelijke verzorging voor een gezond lichaam

26 juli 2021 Uit Door Quinten Reuten

Het stereotype vrouw besteedt uren de tijd aan haar uiterlijk om zo mooi en fris mogelijk voor de dag te komen, terwijl het stereotype man een likje gel in zijn haar doet om tiptop in orde te zijn. Hoewel iedereen zich op een andere manier verzorgt, zijn er een aantal dingen waar ieder mens soms wat extra aandacht aan mag besteden. Is die deo met aluminium bijvoorbeeld wel zo goed voor je oksels en kleding en is het niet eens tijd om te investeren in nieuwe lenzenvloeistof, zodat je lenzen langer meegaan? Met de onderstaande tips zal jij de eerstvolgende keer dat je weer op kantoor mag werken precies weten hoe je fris en fruitig voor de dag komt. 

  1. Kies voor natuurlijke deodorant

Zowel mannen als vrouwen gebruiken vrijwel dagelijks deodorant. Misschien dat jij als man echter al jaar en dag dezelfde spuitdeodorant van hetzelfde merk gebruikt, die mogelijk niet optimaal is voor jouw lichaam. In heel wat gevallen blijkt deze deodorant namelijk huidirritaties te veroorzaken, waardoor er beter voor een deodorantroller gekozen kan worden. Daarmee ontstaat echter een nieuw, veelvoorkomend probleem: gele vlekken in je gloednieuwe kleding. De boosdoener in veel deodorant is namelijk aluminium, waardoor jij veel beter af bent met een natuurlijke deo. Deze werkt vaak net zo makkelijk, maar draagt bij aan een gezondere, duurzame levensstijl.

  1. Optimale oogverzorging

Een gezonde lifestyle omvat niet alleen het inkopen van de juiste haar- en verzorgingsproducten, maar gaat ook over het dragen van de juiste lenzen en deze zachte lenzen schoonmaken. Wanneer je je lenzen namelijk niet goed schoonmaakt, kan dit zorgen voor irritaties of ontstekingen. Zorg er daarom voor dat je op de juiste manier je lenzen schoonmaakt. Was bijvoorbeeld bewust eerst je handen voordat je je daglenzen uit doet en maak gebruik van de juiste lenzenvloeistof. Op die manier zal je namelijk goed voor je lichaam zorgen.