Motorhelm kopen tips; waarop moet je letten?

Motorhelm kopen tips; waarop moet je letten?

13 maart 2020 0 Door Quinten Reuten

Ga je een nieuwe motorhelm kopen? Dan is het verstandig om onderzoek te doen naar welke helm het beste bij jou past. Er zijn tegenwoordig veel verschillende motorhelmen waaruit je kunt kiezen. Door dit grote aanbod kan het kiezen van een helm lastig zijn. Bij het zoeken van een geschikte motorhelm moet je eerst bedenken welk type helm je wilt gaan kopen. Lees in dit artikel handige tips en adviezen waarop je moet letten.

Welk type motorhelm?

Als je een motorhelm gaat kopen is het belangrijk om van te voren goed onderzoek te doen. De eerste keuze die je moet maken is het type helm. Ieder type motorhelm heeft zijn voor- en nadelen. Welke type motorhelm bij jou past is afhankelijk van vele factoren. Bij het kopen van een motorhelm heb je keuze uit drie verschillende types, namelijk: een integraalhelm, jethelm en een systeemhelm.

 

Integraalhelm: Staat veiligheid bij jou voorop? Dan is een integraalhelm de veiligste keuze. Dit type helm is namelijk helemaal dicht, waardoor rondom je hele hoofd optimaal beschermt wordt. Het voordeel van deze helmen is dat ze met zonnevizier geleverd kunnen worden en dat vrij stil zijn. Heb je een integraalhelm met ventilatieschuifjes? Dan is deze vaak iets lawaaiiger.

 

Jethelm: Heb je het snel warm en/of benauwd tijdens het motorrijden? Dan dit type helm de beste keuze. Deze open motorhelm is erg luchtig en beschermt tegelijkertijd je schedel. Met een motorbril of vizier worden ook je ogen beschermd. Vooral onder brildragers is dit een populair type. Het grote voordeel van een jethelm is het gevoel van vrijheid. Het nadeel is dan weer dat het niet optimale bescherming biedt en je meer last hebt van windgeruis.

 

Systeemhelm: Wil je graag kunnen switchen tussen een jet- en integraalhelm? Dan biedt een systeemhelm de ideale oplossing. Het kinstuk van dit model kan je omlaag of omhoog klappen. Zo profiteer je van optimale bescherming bij een dicht kinstuk en bij een open kinstuk ervaar je de vrijheid. 

Wat is de juiste helmmaat?

Bij het kopen van een nieuwe helm is de juiste helmmaat enorm belangrijk. De helm kan beter een beetje strak zitten dan te los. Een iets krappe helm gaat zich nog vormen naar je hoofd, waardoor die na verloop van tijd perfect aansluit en de juiste bescherming biedt. Je kan gemakkelijk zelf de maat opmeten door met een centimeterband de hoofdomtrek 2,5 centimeter boven de wenkbrauwen op te meten. Vervolgens kan je de hoofdomtrek opzoeken in de matentabel en vind je de juiste helmmaat. Advies nodig bij het kopen van een motorhelm? Ga langs bij een van de winkels van MotorkledingStore.