Natuurlijk fit met deze 3 tips

Natuurlijk fit met deze 3 tips

31 juli 2021 Uit Door Quinten Reuten

Fit zijn is voor veel mensen super belangrijk. Niet alleen om langer te leven, maar ook om leuker te leven. Er goed uitzien kan helpen minder onzeker te zijn en zelfverzekerder door het leven te gaan. Ook voel je je mentaal beter als je fit bent. Fysiek en mentaal hebben een sterke connectie die beide kanten op gaat. Hieronder wat natuurlijke tips zoals honingwinkel.nl om fitter te gaan leven.

1.   Je bent wat je eet

 

Je bent wat je eet. We weten het allemaal, en toch zijn we verslaafd aan junkfood en snoepgoed. Dat is helemaal niet erg, ons lichaam kan een hoop hebben, maar het is wel belangrijk dat we dit met mate consumeren. Ook is het belangrijk dat we genoeg noten, vruchten en zaden binnen krijgen. Je kan propolis kopen om ontstekingen te gaan en over het algemeen een betere fysieke gesteldheid te bevorderen. Er zijn heel veel supplementen die je kan nemen als je merkt dat je dingen te kort komt. Maar het belangrijkste is om 80% gezond te eten en 20% lekker te snoepen.

2.   Beweging

 

Natuurlijk is beweging hartstikke belangrijk, maar denk er eens aan om de sportschool om te ruilen voor de buitenlucht. Ga eens op een cursus surfen, of wielrennen. Ook kan je bepaalde bootcamps buiten doen. Het zal mentaal een ander effect hebben dan in een donkere sportschool. Ook is het goed om af en toe in een bos te zijn, waar het zuurstofgehalte erg hoog ligt.

3.   Eiwitten

 

Eiwitten zijn erg belangrijk als je fit wil zijn. Eiwitten zijn voedingsstof en bouwstof in 1. Er zijn dierlijke en plantaardige eiwitten. Plantaardige eiwitten zijn goed om binnen te krijgen, omdat er vaak ook nog heel veel andere vitamines en mineralen in planten zitten. Denk bijvoorbeeld aan peulvruchten. Eiwitten helpen heel erg met spierversterking en zijn daarom belangrijk voor een fit lichaam.