Net verhuisd? Met deze tips organiseer je de perfecte housewarming

Net verhuisd? Met deze tips organiseer je de perfecte housewarming

17 januari 2022 Uit Door Quinten Reuten

Ben je net ingetrokken in je nieuwe huis? Dan is het tijd voor een feestje! Of in ieder geval een gezellige borrel. Maar om een housewarming te organiseren, moet je wel het een en ander regelen. Want hoe zorg je ervoor dat jij de perfecte housewarming geeft? Naast dat je je moet houden aan de geldende maatregelen, moet je ook rekening houden met een aantal andere dingen. Benieuwd welke dit zijn? Volg dan snel deze tips en binnen no time heb jij een geslaagde housewarming georganiseerd.

1.Kies een datum

Het eerste wat je doet, is een datum prikken. De meeste mensen zijn vrij in het weekend of in de avond, dus het is verstandig om je housewarming op een van deze momenten te plannen. Kijk voordat je een datum prikt ook even in je agenda: hoef je niet net naar de tandarts die dag, is niet net die ene vriendin jarig of heb je dan niet dat uitje met je familie gepland? Wanneer dit niet het geval is, is het tijd om een gastenlijst te maken. Ontwerp of schrijf vervolgens een leuke uitnodiging en doe deze op de post. Zo, klaar is Kees, jouw housewarming staat vast.

2.Zorg voor sfeer

Een ding is niet te missen op een housewarming: sfeer. Je wil natuurlijk de beste en leukste indruk van jouw nieuwe huisje geven, dan is het belangrijk dat je je huis lekker sfeervol maakt. En hoe maak je je huis nou sfeervoller, dan een lekker muziekje op te zetten? Huur een muziekbox en zet je lievelings afspeellijst met vrolijke hitjes op: zo komen jouw gasten ongetwijfeld met een glimlach binnen. Zorg er daarnaast ook voor dat je voldoende lekker hapjes en drankjes hebt. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt: van chips en speciaalbiertjes, tot zelfgemaakte amuses en cocktails. 

3.Bescherm je meubels

Aangezien je spiksplinternieuwe meubels net met de verhuislift naar binnen zijn gebracht, wil je natuurlijk niet dat deze binnen de kortste keren vies worden of kapot gaan. Zorg er daarom voor dat je je meubels goed afdekt. Je kunt er ook voor kiezen om je housewarming buiten te houden, dan komen de gasten alleen binnen om het huis te bekijken en zal er niet veel met je meubels kunnen gebeuren. Houdt in dat geval wel rekening met het weer: een housewarming in de stromende regen is natuurlijk niks aan. 

 

Deze tips helpen je ongetwijfeld verder in het organiseren van jouw feestje of borrel. Zolang je maar een datum prikt, leuke mensen uitnodigt, zorgt voor sfeer en een beetje op je meubels past, heb je binnen de kortste keren een perfecte housewarming georganiseerd.