Nieuwe spellen op nieuwe gameconsoles

Nieuwe spellen op nieuwe gameconsoles

31 januari 2020 0 Door Quinten Reuten

Rainbow Six Quarantine nieuw spel op nieuwe console

Iedere fervent gamer kent de games van Rainbow Six wel. In 1998 kwam de eerste versie uit en hierna volgde nog een serie aan Rainbow Six games. Nu 22 jaar na de eerste release mogen we ons opmaken voor een nieuwe variant: Rainbow Six Quarantine. De game is volledig vernieuwd en door een nieuw team ontwikkeld en biedt daardoor veel leuke graphics en verbeterde game ervaring. Nadat het enkele jaren even stil is geweest met nieuwe releases (laatste dateert uit 2015), verheugen de echte gamers zich op alle nieuwe onderdelen die dit spel met zich meebrengt.

Op welke consoles komt hij uit?

Rainbow Six Quarantine komt voor het eerst uit op PS5. PS5? Ja, de game wordt uitgebracht op de nieuwe console en is daarmee één van de eerste games die op deze console wordt uitgebracht. Verder wordt ook de game ook op de gloednieuwe XBOX series X console gereleasde. Evenals bij de PS5 zal ook Quarantine één van de eerste games zijn die op de Series X kan worden gespeeld.  Daarnaast zal hij ook op de andere “standaard” consoles worden uitgebracht; PS4, XBOX one, PC.

 

Backwards compatibility

Er wordt nu gekeken naar “backwards compatibility” een soepele overgang naar de nieuwe consoles, bovendien zou er zelfs een kleine vergoeding mogelijk gemaakt kunnen worden voor het upgraden van spelers van PS4 naar de PS5-versie van de game. Dat houdt in dat je je oude games van xbox one en PS4 gewoon op je nieuwe console zou kunnen gamen. Een voorbeeld van zo’n game waarvoor die mogelijk gemaakt zou kunnen worden is: Rainbow Six Siege. Naast de nieuwe Rainbow Six uitgave, zal dus ook een wat oudere Tom Clancy’s game vermoedelijk op de nieuwe consoles worden uitgebrach. De game is door de jaren heen in populariteit gegroeid en wordt nu volledig overgeheveld naar de nieuwe console, een volledige transformatie van de game zit er niet in.

 

In het aankomende jaar zullen er veel nieuwe games uit gaan komen en zal er veel worden gesproken over de next gen game consoles. Uiteindelijk is er nog geen exacte datum uitgebracht voor de release van de nieuwe consoles en is het nog steeds de vraag of dit al wel in 2020 zal plaatsvinden of dat er nog een jaar moet worden gewacht. Wij verheugen ons in ieder geval al op de nieuwe consoles, nieuwe games en alle discussies hierover.