Op zoek naar een sportieve en pittige stadsauto?

Op zoek naar een sportieve en pittige stadsauto?

10 december 2020 Uit Door Quinten Reuten

Ben jij op zoek naar een sportief en pittig autootje voor in het stadsverkeer, dan moet de Renault Twingo zeker op je pad komen. De Twingo is mateloos populair door zijn fraaie design en een indrukwekkend pakket aan innovatieve ontwikkelingen. En dat alles wordt gecombineerd met een aantrekkelijke prijs. Diverse leasemaatschappijen bieden deze auto aan voor een zeer aantrekkelijk maandbedrag. Zo kun jij je spaargeld voor iets anders gebruiken en rijd je toch rond in een nieuw auto.

Verschillende Twingo’s?

Niet alle aangeboden Renault Twingo’s zijn exact hetzelfde. Je kan zelf kiezen uit meerdere uitvoeringen van deze auto. Zoek je bijvoorbeeld een handgeschakelde of een automatisch aangedreven Twingo en welk soort motor past bij jou? De ene leasemaatschappij biedt wellicht een heel ander pakket aan dan de andere. Gelukkig zijn de prijzen voor Renault Twingo private lease bij de verschillende leasemaatschappijen goed te vergelijken. Let er daarbij wel op dat het contract met de laagste maandpremie zeker niet altijd de beste voorwaarden heeft.

Jij bepaalt zelf de duur van het leasecontract

Hoe lang het leasecontract loopt, bepaal je grotendeels zelf. Dat kan al vanaf twee jaar en reikt tot een contractduur van vijf jaar. Hoe langer de looptijd van het contract, des te lager de maandelijks te betalen premie wordt. Of je tussentijds het contract kunt verbreken, vind je terug in de voorwaarden van de leasemaatschappij. Let daar wel op, want het is natuurlijk niet prettig wanneer je het contract voortijdig moet verbreken en daarvoor ook nog eens een boete krijgt.

Hoe wordt de premie bepaald?

De premie van een private lease contract hangt niet alleen af van de lengte van het contract. Ook het aantal kilometers dat je per jaar met de auto rijdt en de waarde van de auto met eventuele extra opties zijn hierin verrekend. Naast de maandelijkse premie betaal je zelf alleen nog voor het tanken. Wegenbelasting en verzekering zijn inbegrepen in het maandelijks te betalen bedrag. Dat geldt ook voor onderhoud en keuringen. Renault Twingo private lease kan dus verschillende premies hebben. Vergelijk daarom altijd de aanbieders onderling.

Kom ik in aanmerking voor een private lease contract?

Leasemaatschappijen willen er uiteraard van overtuigd zijn dat jij de maandelijkse premie kunt betalen. Daarom wordt een verplichte financiële toetsing gedaan. Wanneer deze is goedgekeurd en je bent (uiteraard) in het bezit van een geldig rijbewijs, kan het private lease contract worden gestart. Je krijgt daarvoor trouwens nog 14 dagen bedenktijd. Als student zonder vast inkomen gaat het niet lukken om een contract af te sluiten. Wanneer je echter een jongvolwassene bent en een baan hebt, dan zal de leasemaatschappij geen enkel bezwaar maken.

Mag ik een ander in mijn leaseauto laten rijden?

Ja hoor, er mag gerust iemand anders met jouw leaseauto rijden. De enige voorwaarde die hiervoor geldt, is dat die persoon woonachtig moet zijn in Nederland en een geldig rijbewijs heeft. Jijzelf blijft echter wel verantwoordelijk voor de auto, wanneer die andere persoon bijvoorbeeld schade rijdt.