Raamtypes die je kunt kiezen op basis van hoe de ramen opengaan

Raamtypes die je kunt kiezen op basis van hoe de ramen opengaan

8 april 2022 Uit Door Quinten Reuten

Voordat je je raam kozijnen Eindhoven gaat kopen, wil je misschien nog één ding in overweging nemen: hoe de ramen opengaan. Alle ramen die open kunnen, kunnen last hebben van ongewenste luchtlekkage, wat de energie-efficiëntie van je huis kan verminderen. Het type ramen dat je kiest kan van invloed zijn op je totale energieverbruik. De luchtlekkage varieert afhankelijk van het type en de kwaliteit van de gebruikte afdichtingen, en zal in de loop van de tijd toenemen als gevolg van normaal gebruik. Het openslaande raam en het tuimelraam zijn twee traditionele raamstijlen die een aanzienlijk verschil kunnen maken. Je kunt eenvoudig de perfecte uitstraling voor je huis creëren met deze prachtige, nuttige en aanpasbare vensters die verkrijgbaar zijn in een scala van kleuren en maten.

Luifelraam

Luifelramen worden zo genoemd omdat de ramen openen en sluiten als een luifel. Luifelramen hebben scharnieren die over de bovenkant zijn bevestigd. Ze zijn horizontaal, zodat je veel natuurlijk licht krijgt en veel ruimte hebt om te ademen. Ze gaan open met een eenvoudige zwengel, waardoor er veel lucht kan stromen, en kunnen zelfs open blijven staan op natte dagen omdat ze naar buiten opengaan. Door hun ontwerp hebben scharnierende ramen over het algemeen een lagere luchtlekkage dan schuiframen. Luifelramen zijn uitstekend geschikt voor situaties waarin geen verticale ruimte beschikbaar is. Je kunt dergelijke ramen op elke kunststof kozijnen Eindhoven monteren.

Openslaand raam

Vouwramen hebben scharnieren aan de linker- of rechterkant. Omdat de vleugel sluit door tegen het kozijn te drukken, lekken ze meestal minder lucht dan schuiframen zoals zonneschermen. De vleugel is bevestigd aan één kant van een openslaand raam, waardoor het kan worden geopend als een deur. Ventilatie en tocht kunnen helpen om je huis koel te houden door deze ramen te gebruiken. Vleugelramen werken niet als uitzetramen en vormen geen vluchtweg in geval van nood, tenzij ze erg groot zijn. Ironisch genoeg zijn ze een veilige keuze omdat indringers er niet doorheen kunnen.