Reistips voor je motorvakantie

Reistips voor je motorvakantie

2 maart 2020 0 Door Quinten Reuten

Nederland telt ongeveer 1.450.000 motorrijders. Dat  Vele daarvan gaan dan ook met de motor op vakantie. Net als alle vakanties is een planning handig. Maar hoe plan je nu juist een motorvakantie? 

Motor en route

Wanneer je op motorvakantie gaat wordt er in een korte tijd veel gereden met je motor. Een goede motor is daarom erg belangrijk. Je bent natuurlijk vrij om te kiezen of je reist via de snelweg of de binnenwegen. De meeste motorrijders kiezen voor de binnenwegen. Om de mooiste plekken mee te pakken is een goede voorbereiding erg belangrijk. 

Een goede routeplanning is van belang

Hulpmiddelen bij het het uitstippelen van je route zijn een kaart of navigatie. Een navigatie geeft altijd de snelste en/of kortste route weer en dat is vaak over de snelweg. Een kaart geeft daarentegen meer inzage in mooie dorpjes,steden en de natuur. Daarom is een aanrader om met een kaart te werken in plaats van navigatie.  

Eet en drink op tijd

Eten en drinken is essentieel voor de motorvakantie. Motorrijden brengt z’n risico’s met zich mee en daarom is het essentieel dat je op tijd eet en drinkt. Dat zorgt voor dat je oplettend blijft. Veiligheid is het belangrijkste en rust daarom voldoende uit voordat je weer verder gaat rijden. Check meerdere malen of je bagage stevig vast zit, dit voorkomt ongelukken. 

Houd rekening met de weersomstandigheden!

Het weer kan je hele motorvakantie verpesten, wanneer je er niet op gekleed bent of je bagage niet goed hebt ingepakt voor de weersomstandigheden. Neem ook voor verschillende weersomstandigheden kleding mee en bescherming voor je bagage mee, mocht het weer onverwacht omslaan. Ben je nog opzoek zoek naar goede kwaliteit motorkleding? Bezoek dan Champion Helmets. Zij hebben alles op het gebied van kleding en accessoires voor je motorvakantie.