Schoonmaak hacks voor het hele huis

Schoonmaak hacks voor het hele huis

17 augustus 2021 Uit Door Quinten Reuten

Van die klusjes die je maar laat liggen omdat je eigenlijk niet zo goed weet hoe je het schoon moet maken. Misschien heb je überhaupt nog nooit nagedacht over het rolgordijn schoonmaken. Daarom geven we graag wat schoonmaak tips en hacks voor het hele huis. De schoonmaaktips voor je rolgordijn lees je overigens op de blog van Woonlovers, na het lezen van onze tips natuurlijk.

10 minuten per dag

De eerste tip die we willen delen is om elke dag 10 minuutjes schoon te maken. Dit is zo’n korte tijd, dat moet elke dag wel lukken. Zet simpelweg een timer van 10 minuten en ga even aan de slag. Doe de vaat, poets de wc, ruim de slaapkamer op of poets de douchecabine. Als je elke dag 10 minuutjes besteed aan het huishouden zul je niet vaak een ‘grote schoonmaak’ hoeven te doen en houd je alles netjes bij.

De magnetron

De magnetron is een typisch voorwerp wat vaak te lang niet wordt schoongemaakt, waardoor je er alleen maar meer tegenop gaat zien. Eigenlijk is het best makkelijk. Leg een natte afwasspons in de magnetron en zet deze een minuutje aan op de hoogste stand. De damp van de spons zal alle resten een beetje losweken waardoor je het daarna makkelijk af kan doen met een ander nat sponsje of een keukendoekje.

Bankhoezen

Het is ideaal om een bank te hebben met afneembare hoezen, maar deze moet je dan wel af en toe eens wassen. Een belangrijke tip hierbij is om vlekken eerst even voor te behandelen voor je de hoezen in de wasmachine stopt. Zulke hoezen zijn vaak erg dik en zwaar waardoor het best lastig is voor de wasmachine om deze echt grondig schoon te krijgen. Een kleine voorbehandeling helpt een hoop en scheelt je een extra ronde was in vergelijking met wanneer je de vlekken niet doorbehandeld en er na de was achter komt dat er nog steeds vlekken in je bank zitten.