Sinterklaas vieren in 2020

Sinterklaas vieren in 2020

16 november 2020 Uit Door Quinten Reuten

Het zal anders worden dit jaar om Sinterklaas te vieren. Niet gezamenlijk naar de grote intocht van Sinterklaas kijken. Maar dat wil niet zeggen dat het snoepgoed van Sinterklaas er ook niet bij is. Want wat is Sinterklaas zonder pepernoten, chocoladeletters en marsepein. Dat zal dit jaar echt niet anders zijn.

Het lekkerste Sinterklaas snoep

Maar wat is nou het lekkerste om te eten met Sinterklaas? De ene houdt meer van Sinterklaas chocolade en de andere is meer van de pepernoten of marsepein. Wij vinden het trouwens allemaal lekker, dus hebben we een selectie gemaakt:

Sinterklaas chocolade

Elk jaar doen chocolatiers hun best om de lekkerste en mooiste figuurtjes te maken voor het Sinterklaasfeest. De bekendste zijn natuurlijk de holle figuurtjes van chocolade die lijken op Sinterklaas of op een van de pieten. Uiteraard in verschillende smaken zoals melk, pure en witte chocolade. Daarnaast zijn de chocolade letters ook heel populair. Stop de beginletter van de naam van je kind, wanneer hij of zij de schoen zet. Want wie is er nou niet blij om de beginletter van zijn of haar eigen naam geheel van chocolade te krijgen? Verder zijn er nog een heleboel andere vormpjes en stijlen beschikbaar om te geven, zoals caraques. Waar je bijvoorbeeld de staf van Sinterklaas van chocolade kunt bestellen.

Pepernoten

Wie kent ze niet? De peperpoten die de pieten met grote hoeveelheden rond strooien. Pepernoten worden gemaakt van roggebloem, honing en anijs. De pepernoot wordt vaak gebruikt als synoniem van de kruidnoot, maar er zit echter wel degelijk verschil tussen beide. Pepernoten zijn brokjes/dobbelsteentjes van zacht peperkoek met een anijs smaak. Kruidnoten zijn halve bolletjes met speculaaskruiden en worden veel knapperiger gemaakt dan pepernoten.

Marsepein

Als laatste zijn we aangekomen bij de marsepein. Marsepein heeft een deegachtige structuur en is gemaakt van amandelen en suiker. Het wordt ook vaak gebruikt als decoratie van taarten. Tijdens Sinterklaas worden hier mooie figuurtjes gemaakt in de vorm van een Sint of piet.