Sneller werken met een dicteer-app

Sneller werken met een dicteer-app

21 juli 2021 Uit Door Quinten Reuten

Na een vergadering wil je graag je notities verder uitwerken of een protocol opstellen. Het typen en uitwerken daarvan kost behoorlijk wat tijd die je liever anders besteedt. Zeker wanneer je al veel met je computer werkt, kijk je er waarschijnlijk niet naar uit om nog een paar uur extra te typen. Een Philips SpeechLive kopen helpt bij dit probleem. Deze dicteer-app zorgt ervoor dat de notulen van je vergadering razendsnel uitgewerkt zijn.

Hoe werkt de dicteer-app?

De dicteer-app werkt op basis van spraakherkenning. Je praat hardop tegen de microfoon en de microfoon herkent wat je zegt. Vervolgens worden je woorden omgezet in geschreven tekst. Zeker wanneer je niet het snelste typt, kun je op deze manier een hoop tijd besparen. Je kunt de spraakherkenning direct in de browser op je computer gebruiken, maar je kunt ook de mobiele app gebruiken. Zo kun je terwijl je van A naar B loopt al een aantal notities uitwerken.

Gegevens in de Cloud

De dictaten worden automatisch opgeslagen op een Cloud-server van Philips. Het voordeel hiervan is dat je notities altijd toegankelijk zijn. Je kunt hierbij terwijl je op kantoor voor je computer zit, thuis op je telefoon en zelfs op reis kun je al je notities inzien. Ook wanneer je de app op je telefoon gebruikt om te dicteren, worden de dictaten rechtstreeks in de Cloud opgeslagen.

Veilig in gebruik

Het is belangrijk dat je notities en dictaten veilig opgeslagen zijn, zeker wanneer het om gevoelige of zakelijke informatie gaat. Je wilt namelijk niet dat anderen hier zomaar bij kunnen. Het gebruik van de dicteer-app is veilig en je data worden beveiligd met end-to-end dubbele encryptie. Je berichten zijn zo versleuteld dat ze alleen door de zender en ontvanger gelezen kunnen worden en niet tussendoor onderschept kunnen worden. De Cloud zelf is ook goed en alleen toegankelijk met de juiste inloggegevens.