Start je dag met de beste koffie!

Start je dag met de beste koffie!

14 februari 2022 Uit Door Quinten Reuten

Als je dit artikel hebt aangeklikt, ben je waarschijnlijk een echte koffieliefhebber. Wanneer drink jij het liefst koffie? De hele dag of alleen in de ochtend? Kom jij ook niet op gang als je de dag niet bent gestart met een goede bak koffie? Nou, dan ben je zeker niet de enige!

Voor veel mannen is het drinken van een kop (sterke) koffie, hét ochtendritueel bij uitstek. Hoewel velen gedurende de dag ook nog een kopje koffie – of zelfs meerdere – drinken, is de ochtendkoffie toch wel vaak topfavoriet! Het zorgt ervoor dat je met een energieboost de dag begint en je je kunt focussen op de zaken die op die dag van belang zijn.

Koffie is er echter in vele varianten. Wat voor soort koffie drink jij het liefst?

Voorgemalen koffie of koffiebonen?

 In de meeste huishoudens is wel koffie te vinden. Van koffiepads, oploskoffie tot koffiecups en van filterkoffie tot koffiebonen. Iedereen heeft zijn eigen voorkeur. Maar is er een verschil tussen de verschillende soorten koffie, of is ‘koffie’ eigenlijk gewoon ‘koffie’?

Is er bijvoorbeeld een verschil tussen voorgemalen koffie en koffie van hele koffiebonen? Ja, dat is er wel degelijk! En de échte koffieliefhebbers zullen dit beamen.

Het belangrijkste verschil tussen voorgemalen koffie – ook bekend als de pakken filterkoffie – en koffie van koffiebonen is de versheid, smaak en geur. Echter gebruiken veel mensen voorgemalen koffie uit gemakzucht. Je hoeft het namelijk niet meer zelf te malen. Maar wanneer je eens de tijd neemt om zelf koffiebonen te malen, zal je het verschil direct merken – lees: proeven.

Verschillende soorten koffiebonen | Arabica & Robusta

 Wanneer je de smaak van verse koffie van zelfgemalen koffiebonen wilt ontdekken, ben je er nog niet. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende soorten en melanges koffiebonen van verschillende merken verkrijgbaar. Elk merk gebruikt een eigen unieke koffiebonen melange. De verhouding van de koffiebonensoorten – waaronder Arabica koffiebonen en Robusta koffiebonen – en het type branding van de koffiebonen bepalen de smaak. Welke koffiebonen je moet kiezen, is vooral een kwestie van smaak.

Wanneer je bijvoorbeeld van een sterke bak koffie houdt, kun je het beste kiezen voor een dark roast of extra dark roast koffiebonen melange. De mildere melanges zijn zachter van smaak en bevatten over het algemeen meer Arabica koffiebonen.

Lavazza Koffiebonen

 Wil je eens echt kwalitatieve koffie drinken? Maak dan eens kennis met de échte Italiaanse koffie van Lavazza. De melanges van Lavazza koffiebonen zijn van topkwaliteit en samengesteld uit zowel Arabica koffiebonen als Robusta koffiebonen. Probeer het eens uit en ontdek het verschil!