Suavecito pomade: het verhaal van vriendschap

Suavecito pomade: het verhaal van vriendschap

28 april 2020 0 Door Quinten Reuten

Wie kent het niet, Suavecito pomade is het bekendste product van Suavecito maar ook het oudste. Het was het begin van een nieuw tijdperk, en het resultaat van vriendschap. De jongens van Suavecito zijn vrienden die samen in dezelfde buurt zijn opgegroeid. Een buurt in Zuid-Californië waar de Mexicaanse Amerikanen sterk vertegenwoordigd waren. Het was vooral een buurt van hardwerkende arbeiders waar een grote liefde bestond voor de rockabilly stijl. Barbiers waren er veel en pomades werden al veel gebruikt.

De eerste Suavecito Pomade

Pomades waren alleen onbetaalbaar althans, het goede spul. De plakkerige troep wilde eigenlijk niemand. De broers Pete en Tony Adame, samen met hun beste vriend J-bird hadden geen geld voor een prijzige pomade van meer dan 20 dollar. Ze besloten bij een winkel wat blikken met goedjes te halen en zelf te gaan experimenteren. Daar kwam iets bijzonders uit. Het was makkelijk uit het haar te wassen, plakte niet en bleef behoorlijk goed zitten. De jongens waren er ontzettend trots op. Ze dachten als we het zelf kunnen maken, kunnen we het ook weggeven. Ze begonnen potjes aan vrienden en kennissen in de buurt weg te geven en barbiers begonnen het op te merken. Er zat een zeer herkenbare en lekkere geur aan de pomade.

Op een dag verlieten ze het huis van een vriend, met de zelfgemaakte pomade in het haar. De moeder van die vriend zij: “you’re looking all suacecito”, waarmee ze gladde jongens bedoelde. Het inspireerde de vrienden om een eigen label op hun potjes te plakken met de naam Suavecito erop. Door het aan iedereen weg te geven ging het potje symbool staan.

voor broederschap en saamhorigheid. De barbiers in Zuid-California begonnen het product allemaal te gebruiken.

 

De start van het bedrijf Suavecito

Het product werd na verloop van tijd zo populair dat ze de productie vanuit hun huis bijna niet meer aankonden. En ze gaven het nog steeds gratis weg. Een cadeau aan de arbeiders in Zuid-Californië die er allemaal mooi bij zouden mogen lopen. Het was nooit de bedoeling er een bedrijf van te maken. Hun vriend J-Bird kwam voor het eerst met het idee om er een bedrijf van te maken. Pete wilde er lange tijd niks van weten. Volgens hem was het niet eerlijk tegenover de mensen. De vraag werd ondertussen groter en groter, Pete kon niet langer ontkennen dat ze nu wel moesten. Mensen willen de pomade, zelfs wanneer ze moeten betalen.

 

Het bedrijf stond en bleef behoorlijk stabiel groeien. Dat inspireerde de vrienden een nieuwe variant te maken van de pomade. De Suavecito Pomade Firme Hold zag voor het eerst het daglicht. Dezelfde pomade, maar dan met nog meer hold. Alle pomade wordt voor een eerlijke prijs verkocht. Iedereen moest nog steeds te kans krijgen het te gebruiken. Ze investeerden slechts 1000 euro in hun bedrijf. De bedoeling was dat ze met het verdiende geld van de pomades een restaurant konden gaan openen, het liep iets anders. De eerst 4000 potjes waren op hun eerste dag al uitverkocht. Ze moesten ineens mensen aannemen en de pomades gingen ineens de hele wereld over. Zelfs beroemdheden begonnen de potjes te delen op social media. Het werd een cultureel fenomeen.

 

Vandaag de dag is Suavecito een miljoenenbedrijf met een enorm assortiment. Het is allemaal begonnen met een potje pomade. De vrienden zullen nooit hun nederig begin vergeten. Op de website van The Alpha Men vind je het complete assortiment Suavecito producten.