Survivallen, hoe doe ik dat?

Survivallen, hoe doe ik dat?

19 mei 2022 Uit Door Quinten Reuten

Eindelijk kunnen we weer van de lente genieten en dit weer daagt ons gewoon simpelweg uit om op avontuur te gaan! Ben jij al veel in de bloeiende natuur geweest? Of lig je nog steeds elk weekend languit op de bank te hangen? Tijd om daar dan eens verandering in te brengen. Ik daag je uit om op survivaltocht te gaan. Heerlijk overleven in de wildernis met minimale hulpmiddelen. Goed voor onze geest, gezondheid en mindset. Zo ga je de natuur vanuit een ander perspectief zien en beleef je een hele ervaring op zich. Welke man wil dat nou niet?  Survivallen kan solo, maar ook in groepsverband. Door middel van een survival kun je werken aan je innerlijke zelf of een teambuilding. Beleef dit fantastische avontuur in de natuur. Al enthousiast geworden? Super, maar is het wel handig om te weten wat er allemaal bij zo’n tocht komt kijken en wat je nodig hebt. Voor de onervaren survivallers, zijn hier de perfecte tips. 

 

Wat trek je aan?

Het dragen van de juiste kleding tijdens een survival is bepalend voor het succes.  Ga jij op survival? Kleed je hier dan na, dit kan zomaar eens van levensbelang zijn. Het is heel belangrijk dat je kleding beschermt, isoleert en waterproof is. Noodzakelijke voorwerpen zijn dan ook een regenjas pet/muts, thermisch ondergoed, handschoenen en natuurlijk altijd wat reserve kleding. Deze kleding kun je aanschaffen bij een Zeeman of Wibra, maar ik ben bang dat je het hier niet mee gaat redden. Je hebt echte kwaliteitskleding nodig en leuk is het als je er ook nog eens een trendy bijloopt. Je wilt immers niet als Alfred Jodocus Kwak op survival gaan. Merken waar je voor deze kleding terecht kunt zijn o.a. Barbour, Blundstone en Stetston. 

 

De uitrusting

Voordat jij aan een survivaltocht begint dien je in bezit te zijn van de perfecte uitrusting. Zonder deze voorwerpen, zal je survivaltocht hoogstwaarschijnlijk falen. Het is van groot belang om in bezit te zijn van een navigatie, dit door middel van een kompas of kaart. Zonder route, verdwaal je natuurlijk binnen no-time. Buiten de route zijn ook vuur, verlichting, een EHBO-set, eten, drinken en een slaapplek van noodbelang. Vaak wordt deze slaapplek zelf gebouwd in de natuur, maar een noodtent voor het geval dit niet lukt, is natuurlijk altijd handig. Ook is het fijn om bescherming tegen de zon bij je te hebben. Want van een hele dag met fel brandende zon op je kop, wordt elk mens wel een beetje wappie. 

Locatie

Ja allemaal fijn om te weten wat ik bij me moet hebben, maar waar begin ik aan mijn tocht? Helaas is op een goede survival in Nederland geen optie. Je hebt namelijk ongerepte natuur nodig en dat ontbreekt in ons kikkerlandje. Mooie tips kun je vinden op Wijreizenrond. Op een survivaltocht wil je geen andere wandelaars, borden of wandelroutes tegenkomen. Dat is namelijk helemaal niet ‘spannend’. Opties voor survivaltochten zijn er wel in: de Ardennen, de Eifel of de Vogezen. Wil je je uitdaging nog avontuurlijker maken, zul je echt richting Finland, Noorwegen of Canada moeten reizen. Deze bestemmingen hebben de perfecte afgelegen landschappen voor de perfecte survivaltocht. Ook vind je hier veel diversiteit in landschappen met o.a. bergen, rivieren, watervallen en bossen. Je kunt zelf op verkenning of sluit je aan bij een georganiseerde survivaltocht. Wanneer vertrek jij? Succes!