Thuis je vriendin verrassen met wat romantiek

Thuis je vriendin verrassen met wat romantiek

6 mei 2020 0 Door Quinten Reuten

Normaal gesproken zou je jouw vriendin verrassen door haar een avondje mee uit nemen. Gezellig ergens een hapje eten, daarna een leuke film kijken in de bioscoop en vervolgens de avond afsluiten door ergens nog een drankje te gaan drinken. Helaas zit dat er met de huidige COVID-19 maatregelen even niet in. Betekent dit dat je dan niets speciaals meer hoeft te doen voor jouw vriendin? Nee, zeker niet. Sterker nog, ook thuis kun je jouw vriendin verrassen met wat romantiek. Hoe? We leggen het je graag uit.

Lampen gedimd, kaarsen aan

Op romantische momenten moet er een gezellige sfeer in huis hangen. Met de juiste verlichting en dimmers kun je dat voor elkaar krijgen. Je komt natuurlijk ook al heel ver met kaarsjes, maar wanneer je alleen maar gebruik maakt van kaarsen kan het ook weer heel erg warm worden in huis. Dus steek gezellig een paar kaarsen aan en dim de led spotjes voor een romantische sfeer.

Heb tijd voor elkaar

Zet deze avond de televisie eens uit en ga gezellig samen iets doen. Romantiek breng je in je relatie door aandacht aan elkaar te geven in plaats van langs elkaar heen te leven. Ga bijvoorbeeld een leuk bordspelletje spelen of heb eens een goed gesprek onder het genot van een goed glas wijn. Vraag hoe het echt met jouw vriendin gaat. Zijn er dingen waar ze mee zit? In zo’n gesprek kun je zoveel bespreken en communicatie is zó belangrijk in een relatie.. Plan bijvoorbeeld een leuke vakantie of heb eens een goed gesprek over jullie toekomstplannen. Is dat toch niet echt jouw ding? Verras je vriendin dan met jouw kookkunsten. Het is natuurlijk ook heel leuk wanneer je voorstelt om samen te gaan koken. Als de tablets, computers en telefoons maar even weg zijn en jullie elkaar alle aandacht kunnen geven.

Flirt, geef complimenten en laat je vriendin zien dat je nog steeds gek op haar bent

Misschien denk je dat een complimentje na zoveel jaar geen invloed meer op haar heeft. Maar niets is minder waar, want zeg nou zelf.. Vind jij het ook niet fijn wanneer zij tegen jou zegt dat je er goed uit ziet? Wanneer je jouw vriendin complimentjes geeft en met haar flirt, groeit haar zelfvertrouwen. Kortom, laat het weten wanneer je ziet dat er iets anders is aan je vriendin.

Romantiek is niet maar voor één avond

Denk nou niet dat je maar één avondje romantisch hoeft te zijn en hiermee vrijbrief hebt om de rest van de week elke avond te gamen. Nee, romantiek is iets waar je de hele dag en iedere dag opnieuw aan kunt werken. Verras je vriendin zo nu en dan, geef complimenten, maak het gezellig en vooral; wees lief voor elkaar. Het is echt niet moeilijk om een romantische sfeer te creëren, als je er maar aandacht aan besteed en moeite voor doet.