Tijd voor een roadtrip met de mannen!

Tijd voor een roadtrip met de mannen!

15 maart 2021 Uit Door Quinten Reuten

Met de vriendengroep op vakantie, het is iets waar jullie al jaren over praten, maar niet waar kunnen maken. Wellicht zijn jullie te chaotisch, komen jullie plannen niet overeen of heeft de Corona-pandemie roet in het eten gegooid. Dan wordt het tijd om 2021 jullie jaar te maken en eindelijk samen op vakantie te gaan!

Gooi alle plannen te deur uit

Dit klinkt misschien een beetje gek, maar het is de enige oplossing. Het is onmogelijk om een plan te maken waar iedereen even blij mee is, zeker wanneer je een grote vriendengroep hebt. Laat iedereen een of twee vrije weken opnemen van zijn werk. Met voorkeur net buiten het hoogseizoen, denk aan de maanden juni of september. In september zul je iets mee zekerheid hebben dat de vakantie doorgaat in verband met het Coronavirus.

Een aantal dagen voor vertrek bekijken jullie de bestemmingsmogelijkheden. Houdt rekening met het huidige weer en de corona-restricties die bepaalde landen opleggen. Elke dag beslist een iemand – of een groepje wanneer je met veel bent – wat de bestemming en activiteiten van die dag worden. Op deze manier heeft iedereen even veel te zeggen over de vakantie. Dit is niet alleen fijn voor degene die normaal weinig inspraak hebben, maar ook voor de persoon die normaliter alle voorbereidingen doet. Nog een voordeel: je vakantie wordt hierdoor heerlijk gevarieerd. De enige dag met een surfplank het water in, de volgende een oude stad bezoeken en de dag erna de natuur in!

Hoe bereid je je voor op deze vakantie?

Niet. Maar moet dat dan? Hoe groot is de kans, dat jouw bende-van-ellende vriendengroep verder rijdt dan Frankrijk? Je hoeft alleen maar zomerse kleren mee te nemen, je Australian Gold zonnebrand en een flinke koelbox om je bier koud te houden. Is het dagprogramma niet helemaal jouw ding? Plof neer op het strand, gooi de koelbox open en haal een paar gouden rakkers tevoorschijn. Beter kan je vakantie niet worden, toch!?