Tips bij het verhuizen van spullen

Tips bij het verhuizen van spullen

23 september 2022 Uit Door Quinten Reuten

Het huis uit gaan is zeker een van de meest stressvolle ervaringen die je in je leven zult meemaken. Het is bijna alsof je je voorbereidt op een groot evenement, want er zijn zoveel dingen die allemaal tegelijk moeten worden gedaan! Er zijn echter manieren om dit proces minder stressvol te maken. Met de juiste planning en organisatie kan verhuizen zelfs leuk en gemakkelijk zijn. Een van de beste manieren om zorgeloos te verhuizen, is door een opslag Aalsmeer te huren, zodat je spullen worden gesorteerd en onbeschadigd worden bewaard.

Meubelopslag huren

Als je gaat verhuizen, moet je waarschijnlijk een deel van je meubels opbergen. Als dit het geval is, overweeg dan om voor of na je verhuizing inboedel opslag te huren. Je kunt op deze manier gemakkelijk voor een korte periode je spullen opbergen. Je zult minder snel iets vergeten als het allemaal bij elkaar staat in plaats van verspreid staat over twee locaties. Het huren van een meubelopslag kan ook handig zijn, omdat de meeste units een omgeving hebben die je eigendommen beschermt tegen schade als gevolg van extreme weersomstandigheden.

Plan vooruit en maak een checklist

Je moet vooruit plannen en een checklist maken. Als je gaat verhuizen, is het belangrijk dat je begint met het maken van een lijst van alle dingen die je moet doen en spullen die moeten worden verplaatst, inclusief meubels en armaturen. Je kunt ook een lijst maken van dingen die moeten worden gekocht of verkocht voordat je verhuisdag aanbreekt.

Maak gebruik van dozen die je al hebt liggen

Als je gaat verhuizen en veel spullen hebt, hoef je waarschijnlijk niet de deur uit om nieuwe dozen te kopen. Je hebt er misschien al genoeg van rondslingeren. Als dat niet het geval is, controleer dan je zolder of kelder op dozen die zijn gebruikt voor eerdere verhuizingen of opslag. Daarnaast kun je in de garage, schuur of auto kijken naar oude dozen die niet meer nodig zijn.

Label je dozen grondig met alle mogelijke informatie

Etikettering is belangrijk. Door je dozen te labelen, kunnen jij en alle anderen die bij de verhuizing betrokken zijn, items snel en gemakkelijk vinden. Dit is vooral handig als er een vraag is over waar iets thuishoort. Je moet een labelmaker gebruiken voor de beste resultaten, maar zelfs als je er geen bij de hand hebt, zou elke pen met voldoende dikke inkt voldoende moeten zijn.