Tips om je auto herfst proof te maken

Tips om je auto herfst proof te maken

11 augustus 2021 Uit Door Quinten Reuten

De meesten van ons zijn nog volop aan het genieten van de late zomer zon, maar het duurt niet lang meer voordat we in het herfstseizoen zitten. Koude temperaturen, kortere en donkere dagen: het zal weer een tijdje wennen zijn wanneer je buiten bent. Door het wisselvallige weer van Nederland (en zeker in de koudere seizoenen) zijn we meer geneigd om de auto te nemen als we ergens naartoe moeten. Hoe bescherm je jouw auto het beste tegen de laagstaande zon, wind en regen in de herfst? Wij geven jou enkele tips.

Zo maak jij jouw auto herfstproof

Een eerste tip is om altijd een zonnebril en een extra jas te hebben in je auto. Niet alleen is een zonnebril handig in de zomer, maar ook in de herfst: de zon gaat namelijk veel lager staan in dit seizoen. Voorkom dus dat je verblind wordt en zet een zonnebril op in de herfstavonden. Daarnaast zijn de temperaturen natuurlijk ook een stuk lager in de herfst, dus het is altijd handig als je een jasje bij je hebt. Je weet maar nooit wanneer je met pech langs de weg komt te staan in de avond!

Een belangrijk punt is dat je extra oplet in het verkeer, zeker omdat de dagen korter en donkerder worden in de herfst. Let dus goed op de acties van je medeweggebruikers door te kijken naar je dashcam. Daarnaast moet je er voor zorgen dat je ruiten goed in tact blijven. Neem dus een nano coating auto: dit zal je ruiten goed beschermen tegen vuil van het wisselvallige weer.

Zet ook je airconditioning aan op het moment dat je ruiten beslagen raken: beslagen autoramen is niet alleen gevaarlijk, maar je kan zelfs een boete hiervoor krijgen als je zo blijft rijden. Wees slim en hou je ruiten dus schoon!