Tips om je huis koel te houden

Tips om je huis koel te houden

25 mei 2021 Uit Door Quinten Reuten

Hoewel het heerlijk is als het zonnetje schijnt, kan het best vervelend zijn als deze heel de dag op je raam staat. Bijvoorbeeld wanneer je aan het werk bent of als je in de avond naar bed gaat, terwijl je slaapkamer heel warm is. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen, waardoor je je huis alsnog koel kunt houden. Ben je benieuwd naar welke dit zijn? Lees snel verder, wij vertellen je er graag meer over!

 

Zonnescherm 

In de zomer is het vooral erg fijn om een zonnescherm te hebben. Veel mensen hebben een zonnescherm aan de achterkant van hun huis in de tuin, maar je kunt deze ook prima ophangen aan de voorkant van je huis of bijvoorbeeld bij je slaapkamerraam. Dit hangt er maar net vanaf op welk moment van de dag en op welke plek de zon vol naar binnen schijnt. Een zonnescherm zorgt ervoor dat ze zon niet rechtstreeks bij je naar binnen kan schijnen. Hierdoor houd je dus automatisch hitte buiten. In plaats van een zonnescherm kun je ook kiezen voor speciale spiegelfolie van Folie op Maat. Deze folie houd UV stralen buiten en dient als het ware als een weerkaatsende folie. De meeste soorten spiegelfolie zijn licht getint, waardoor het binnen dus ook koeler blijft. 

 

Ramen en deuren dicht 

Hoewel het erg verleidelijk is om met warm weer je raam open te zetten, zorgt dit er juist voor dat je huis warmer wordt. De warme lucht kan namelijk makkelijker naar binnen toe. Probeer daarom op momenten dat de zon vol op je raam of deur staat, deze dicht te houden. Mocht later op de dag de zon verplaatsen, kun je uiteraard het raam of de deur wel weer openzetten om het huis goed door te luchten. Hiernaast is het ook goed om in de avond of vroeg in de ochtend alle ramen tegen elkaar open te zetten, zo kan het lekker doorwaaien in huis en heb je voldoende zuurstof. 

 

Ventilator en airco 

Mocht het té warm worden, is het natuurlijk erg fijn als je je huis kunt verkoelen met een ventilator of airco. Er zijn onwijs veel ventilatoren en airco’s te koop, waardoor er vast ook voor jouw huis een perfect exemplaar tussen zit. Zo heb je bijvoorbeeld ventilatoren die enkel de lucht circuleren van binnen, maar sommige ventilatoren geven ook koude wind. Wil je dat het huis echt afkoelt? Dan kun je het beste voor een airco kiezen. Deze kun je zowel los kopen als laten inbouwen in de muur of aan het plafond.