Tips om ontstoken tandvlees te verhelpen

Tips om ontstoken tandvlees te verhelpen

28 april 2020 0 Door Quinten Reuten

Voel je dat je tandvlees ontstoken is? Dat kan heel vervelend zijn, het kan namelijk een jeukend of pijnlijk gevoel geven. Het komt ook veel voor dat mensen niets merken van ontstoken tandvlees. Het is echter wel belangrijk dat hier wat aan gedaan wordt. In deze blog vertellen we je alles over de oorzaak en het aanpakken van ontstoken tandvlees.

Waar herken je ontstoken tandvlees aan?

Je kunt het herkennen aan gezwollen en paarsrood tandvlees, daarnaast kan het tandvlees bloeden bij het poetsen of stoken. Heb je pijn als je je tandvlees aanraakt? Grote kans dat je tandvlees ontstoken is. Heb je geen pijn of ontstoken tandvlees? Begin dan eens met het stoken van je tanden, als je tandvlees begint te bloeden, kan dit ook een vorm van ontstoken tandvlees zijn. Dit moet behandeld worden, want wanneer dit niet gebeurt wordt het alleen maar erger.

Wat kun je eraan doen?

Wat kan helpen is mondspoeling tegen ontstoken tandvlees. Een mondspoeling bevat namelijk bepaalde werkzame stoffen die de schadelijke bacteriën in je mond aanpakken. Het ontstoken en geïrriteerde tandvlees herstelt bij het gebruik van mondspoeling. Wil je voorkomen dat de mondspoeling een bijtend gevoel geeft? Kijk of de mondspoeling bijtende stoffen bevat, zoals sacharine of alcohol. Kijk wel goed naar mondspoelingen die gericht zijn op het aanpakken van ontstoken tandvlees en bijvoorbeeld niet alleen tegen een slechte adem.

Gebruik daarnaast dagelijks tandenstokers of ragers. Poets niet alleen je tanden, maar zorg ook dat je de ruimtes tussen je tanden goed schoonmaakt. Verwerk dit dus net zoals het tandenpoetsen in je dagelijkse routine. Op die manier voorkom je dat bacteriën zich gaan nestelen tussen je tanden. Werkt de rager of tandenstoker niet goed? Probeer dan eens een andere maat.

Houd je mond gezond en voorkom ontstoken tandvlees door je dagelijkse routine aan te passen. Al last van ontstoken tandvlees? Gebruik een mondspoeling om het aan te pakken.

Meer informatie? Kijk eens op Vraagdetandarts.nl